10.2 C
Istanbul
Tuesday, March 19, 2024
Ana Sayfa TÜRKİYE CHP’den ‘yoksulluk’ hamlesi

CHP’den ‘yoksulluk’ hamlesi

CHP’li belediyeler büyükşehir ve il belediyelerinden başlayacak çalışma çerçevesinde, bulundukları bölgenin yoksulluk haritasını oluşturacak.

CHP’li belediyeler büyükşehir ve il belediyelerinden başlayacak çalışma çerçevesinde, kendilerine ulaşan sosyal yardım başvurularını, ellerindeki farklı alanlardaki veriler ve yapılan araştırmaları bir araya getirerek, bulundukları bölgenin yoksulluk haritalarını oluşturacak.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 247 belediye başkanıyla gruplar halinde gerçekleştirdikleri toplantılarda bu konuyu değerlendirdiklerini söyledi.

Milliyet’ten Mehtap Gökdemir’in haberine göre, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin uyguladığı “Yoksulluk Haritası” modelini tüm belediyelere yaygınlaştırmak için yeni bir çalışmaya başladıklarını dile getiren Torun, şunları söyledi:

“Ülkemizin gerçek gündemi, ekonomik buhran ve artan yoksulluk. Özellikle son dönemde belediyelerimize gelen sosyal yardım başvurularında çok büyük bir artış yaşanıyor. Sadece İstanbul’da büyükşehir belediyemize yardım için başvuran hane sayısı 1.2 milyona ulaşmış durumda. Oluşturulacak yoksulluk haritası sayesinde bölgelerin ihtiyaçları da net olarak belirlenecek. Siyasi iktidarın gizlediği gerçek yoksulluk verilerini tüm boyutlarıyla ortaya çıkararak, belediye hizmetlerine yön vereceğiz.”

2513270cookie-checkCHP’den ‘yoksulluk’ hamlesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.