CHP’li Bakırköy’de grev

Bakırköy Belediyesine bağlı taşeron şirket BYUAŞ’ta çalışan işçileri kapsayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler bu sabah greve başladı. Sözleşme süreci devam ederken, 3 işçinin işten atılması, 1 işçinin de hayvan barınaklarına sürülmesi grev kararında etkili olmuştu.

Bu sabah ilk olarak, Atatürk Spor ve Yaşam Köyü’ne pankartlarını asan Belediye-İş üyesi işçiler, daha sonra da BYUAŞ idari binasına grev pankartlarını astı.

Grev pankartını astıktan sonra yapılan açıklamalarda, CHP’li Bakırköy Belediyesinin emek düşmanı politikalardan vazgeçmesi istendi.

BELEDİYEYE YÜRÜDÜLER

Sabah grev pankartlarını asan işçiler öğlen ise Bakırköy Belediyesine yürüdü. İncirli caddesini trafiğe kapatan işçiler, davul zurna eşliğinde belediye binasına yürüdü. Yürüyüş boyunca çevrede bulunanların alkışlarla desteklediği işçiler, sloganlarla kararlılıklarını dile getirdiler. İşçilere aileleri, emekten yana siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütleri de destek verdi.

Bakırköy Beldiye Başkanı Bülent Kerimoğlu’na seslenen Belediye-İş 2 No’lu Şube Başkanı Erol Özdemir, “İşten atılan arkadaşlarımızı işe başlatmaya, hayvan barınağına sürgün edilen kadın sendika temsilcimizi eski görevine iade etmeye, yasalar ve toplu iş sözleşmesiyle elde ettiğimiz haklarımızı uygulamaya, BYUA’da üyelerimizi kapsayacak Toplu İş Sözleşmesinin masada bitirilmesi, iş barışının sağlanması için adım atmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Tüm Bel-Sen 1 No’lu Şube Başkanı Kadri Kılıcı ve Türk-İş Marmara Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak da yaptıkları konuşmalarda maddi ve manevi olarak bu grevin ve işçilerin yanında olduklarını belirtti.

Bakırköy Belediyesine bağlı Yaşam Köyü’nde, kreşlerde ve yurtta çalışan taşeron işçiler, uzun zamandır çeşitli sorunlarla boğuşuyor. Kısa süreli sözleşmeler imzalayan, her ay 10-15 günlük hak kayıpları yaşayan, ücretlerini zamanında alamayan işçiler son olarak da Bakırköy Yapı İnşaat Ulaşım Hizmetleri AŞ (BYUAŞ) adlı taşeron şirketten Gözde adlı başka bir taşeron şirkete geçirilmişti. (İstanbul/EVRENSEL)

1448130cookie-checkCHP’li Bakırköy’de grev

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.