CHP’li Cihaner’den çarpıcı iddia

Antalya- Akdeniz Üniversitesi’nde yaşanan yolsuzluk iddiaları hakkında TBMM’ne gensoru önergesi veren CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten yolsuzluk iddialarını yanıtlamasını istedi. Cihaner, rektör Kurtcephe’nin ev aldığı inşaat firmasına üniversitenin inşaat işlerinin verilmesi, 800 bin liralık yeni makam aracı ve rektörlükle ilgili iddiaları soruşturan Cumhuriyet Savcısı’nın rektörülük misafirhanesinde kaldığı yönündeki iddiaları meclise taşıdı.

Kampus bünyesindeki Olbia çarşısının ihale kanununa aykırı olarak kiralandığı iddiasını gündeme getiren CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, kamuoyunda iddialara yönelik etkin bir soruşturma yürütülmediği kanaatinin hakim olduğunu belirterek Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yazılı olarak yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na bir gensoru önergesi verdi.

‘OLBİA ÇARŞISI İHALE KANUNUNA AYKIRI KİRALANDI’

Önergesinde, üniversiteye ait Olbia çarşısının neden ihale kanununa aykırı olarak ve pazarlık usulü kiralandığı sorusuna yanıt arayan Cihaner, ihale için davet edilen firmaların hangi kritere göre belirlendiğini ve kiralama bedelinin rayice göre çok aşağıda gerçekleştiği halde soruşturma açılmamış olmasını meclis gündemine taşıdı.

VOLVO VE MERCEDES YETMEDİ 800 BİN LİRALIK YENİ MAKAM ARACI ALINDI

Bakan Şimşek’e, ihaleyi alan firmanın ortakları ile üniversite yöneticileri arasında akrabalık bağı olup olmadığını soran Cihaner, üniversiteye ait Yakut çarşısının inşaat ihalesini, ihaleden 18 gün önce kurulan ve yeterliliği tartışmalı olan bir firmaya verilmesinin nedeni hakkında yanıt isteyerek şu soruları yöneltti: “Bu ihale niçin yetkisiz olan ‘Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı’nca yapılmıştır? Üniversite öğretim görevlilerine dağıtılacak 880 adet dizüstü bilgisayarların şartnamesinde ‘2.51 kg’ olma şartı doğrudan bir firmayı işaret etmez mi? Piyasa fiyatı bin 200 TL olan bilgisayarın, bin 5003 TL’ye alınması ihaleye fesat karıştırma suçunu oluşturmaz mı? Rektörlük makamına ait 2005 model Volvo ve 2009 model Mercedes marka araç varken, Audi A8 marka piyasa değeri en az 800 bin TL olan makam aracının alınması, bilime ve araştırmaya ayrılması gereken kaynakların kişisel saltanata ayrılması anlamına gelmez mi?”

REKTÖRÜN EV ALDIĞI FİRMAYA İNŞAAT İHALESİ VERİLDİ Mİ?

Önergesinde, Akdeniz Üniversitesi rektörünün arsa satıp ev aldığı bir firmaya üniversitenin inşaat ihalelerini verdiği iddialarının doğru olup olmadığını soran Cihaner, rektörlük binasının tefrişatına yapılan harcamaların tutarının da açıklanmasını istedi.

‘REKTÖRLÜKLE İLGİLİ İDDİALARI SORUŞTURAN SAVCI MİSAFİRHANEDE Mİ?’

Rektörlükle ilgili bazı soruşturmaları yürüten Cumhuriyet Savcısı’nın, rektörlük misafirhanesinde kaldığı yönündeki iddialara da değinen Cihaner, “Üniversite misafirhanesinde kalan Cumhuriyet Savcısı var mıdır? Üniversite aleyhine açılan idari davaların aynı mahkemeye düştüğü ve bu mahkemede görevli hâkimlerle, Teknokent Hukuk Müşaviri’nin akrabalık bağının olduğu iddia edilmektedir. Üniversite aleyhine açılan idari davaların mahkemelere göre dağılımı nasıldır? Hakkında bunca iddia bulunan yöneticilerle ilgili etkin bir adli soruşturma özellikle malvarlığı soruşturması niçin yapılmamıştır? Yapılmış ise sonuçları nelerdir?” sorularının yanıtlanmasını istedi.

‘REKTÖRLE OLBİA’NIN KİRACISI SİLAHLI ÇATIŞMAYA KARIŞTI’ İDDİASI

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe’nin, 2006 yılında silahlı çatışma yaşadığı bir hasmına, üniversite bünyesindeki Olbia Çarşısı’nın iki dönemdir işletmesini verdiği yönündeki iddialar Antalya’da tartışma konusu olmuştu. Olbia çarşısının iki dönemdir ihalesini kazanan İnan Gıda şirketinin işlerini vekâleten yürüten İsmail Koç ile Rektör Kurtcephe’nin 2006 yılında silahlı kavgaya karışarak yaralandıkları ve ardından hastaneye kaldırıldıkları bilgisi yerel basında gündeme gelmişti.

1545450cookie-checkCHP’li Cihaner’den çarpıcı iddia

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.