“CHP’li Meral’e köpekler saldırdı

Meral, AA muhabirine yaptığı açıklamada, arife günü saat 07.00 sıralarında Oran Şehri’ndeki ODTÜ ormanları civarında yürüyüş yaparken köpeklerin saldırısına uğradığını söyledi.

Köpeklerin, ormana giriş çıkışın yoğun olduğu ana cadde üzerindeki kapının önünde saldırdığını anlatan Meral, “Ormanın içerisinde olsaydı işimi bitirirlerdi” dedi.

Meral, aynı anda 7-8 köpeğin saldırısına uğradığını ifade ederek, “Çevredekiler ve kapı girişinde meyve suyu satan karı koca yardımıma yetişti. Aksi halde köpekler beni parçalarlardı. Ölümden döndüm. Saldırı nedeniyle vücudumda diş izleri oluştu. Hastanede ayaktan tedavi gördükten sonra evde istirahat ediyorum. Özellikle sol kolumda diş yaraları var, kolumu kullanmakta zorlanıyorum” diye konuştu.

Bayram Meral, olayın ardından Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ile görüştüğünü belirterek, “Kendisi, bölgenin Gölbaşı’na mı yoksa Çankaya’ya mı ait olduğu konusunda netlik bulunmadığını söyledi. Ona da üzüldüm” dedi”

Haber bu ve habere neden olan köpekler hakkında yazı yazdığımda bana cevap verenler şimdi ne düşünecekler?

Haberde vahim olan başka bir şey daha var, köpekler hangi sınırlar içinde olduğunu araştırıyorlarmış. Eğer o belediye sınırında değilse, o zaman belediye tüm sorumluluktan kurtulmuş oluyor!

Bir de sokak köpeklerini yakalayıp diğer belediye sınırı içinde özgür bırakan belediye çalışanların varlığını duymuştum, haberde bir anlamda itiraf var!

Köpeklerin yaratmış olduğu tehlike aslında büyük. Kene salgını filan değil, bir de bunların kuduz olma sorunu var. Modern şehir yaşamı içinde köpek, sokakta başıboş olamaz. Gerçi sahibi olanlar, onlara göre daha tehlikeli, çünkü sahibi, köpeği bir silah olarak kullanıyor.

Köpekler ve başıboş hayvanların şehir yaşamı içinde konumları gerçekten belirlenmelidir. Şehir, insan için güven demektir, fakat güvensizliğinde merkezidir.

Bayram Meral ucuz kurtulmuş ve tanındığı içinde haber olmuş, haber olmayan o kadar çok insan var ki?

Köpekler şehir içinde yaşam alanları belirlensin ve canlıya yakışır bir alanda yaşamlarını ikame etsinler. Evde beslenen canlılar içinde, şehirlerde gezi alanları yaratılsın. Madem hayvan beslenecek evlerde, o halde onlarında haklarına saygı duyularak şehir planlaması yapılsın!

Şimdi diyeceksiniz, insan hakkı mı var da hayvan hakkını istiyorsun!

Haklısınız yok! Ama biz isteyelim de, belki biri duyar ve bundan sonra oluşacak şehir alanlarını planlarken, hayvanları da düşünür… Sadece cebini ve kasasını düşünenlerin şehirleri planladıkları ortamda, bir de farklı ses olsun!

Hayvan haklarını savunanları bu kurban bayramında da çok sessiz gördüm, seslerini bana karşı mı çıkarıyorlar sadece?


—————————————
http://cemoezkan.blogcu.com

–~–~———~–~—-~————~——-~–~—-~

1585490cookie-check“CHP’li Meral’e köpekler saldırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.