CHP’liler Validebağ’a çıkarma yaptı

Validebağ’da geçtiğimiz günlerde yapılan polis saldırısı yurttaşlar tarafından protesto edildi. Eyleme CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyelelerinin yanı sıra, Parti Meclis Üyesi Tuncay Özkan da destek verdi.

Yurt’tan Hakan Akpınar ve Orhan Şahin’in haberine göre, Validebağ Direnişi’nin 30. gününde Acıbademli yüzlerce kişi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi önünde toplanarak, Çamlıca Ata Konaklarına yürüdü. Acıbademlilerin eylemine Cumhriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri, CHP’li Tuncay Özkan Çağdaş Hukukçular Derneği, ÇED raportörü Mücella Yapıcı da destek verdi.

Çiçeği bile koparmadık
Acıbademliler Çamlıca Konakları’na “Acıbadem uyuma koruna sahip çık”, “Hırsız katil AKP” sloganlarıyla yürüdü. Çamlıca Ata Konakları önünde basın açıklaması yapılarak, üç gün önce yapılan polis saldırısı protesto edildi. Basın açıklamasını yapan Avukat Can Atalay, “Baskılara rağmen burada direnmeye devam edeceğiz” dedi. Atalay’ın sözlerinin ardından mikrofonu alan tiyatro oyuncusu Özlem Çakman, “Bize annelerimiz çiçeği bile koparmamamzı öğretti. Annelerinin öğrettiklerini unutanlara her fırsatta nefesimiz yettiği kadar bunu hatırlatacağız.

Cami kılıfıyla sermayeye peşkeş
Acıbademlilerin eylemine destek olan CHP İBB Meclis Üyeleri adına grup başkanvekili Ertuğrul Gülseven, “Biz Validebağ’da olanlardan her zaman haberdardık ve takipçisiyidik. CHP meclis üyeleri olarak ilk günden itibaren buradaki yapılaşmaya karşı çıktık. Bunu yapanlar bilmelidir ki, hangi projeyi yaparsanız yapın içerisinde halk yoksa bir anlam ifade etmeyecektir. Şunu bilmeliler ki yeşili doğayı ve çevreyi cami üzerinden sermayeye peşkeş çekenlere karşı direnişimizi sonuna kadar sürdüreceğiz.

Yapılan açıklamalardan sonra kısa süreli oturma eylemi yapıldı. Çağdaş Hukukçular Derneği temsilcisi ve ÇED raportörü Mücella Yapıcı direnişçileri selamladı.

Tuncay Özkan: Aşk Kaybetmez
Eylemin sonlarına doğru alana gelen Tuncay Özkan uzun süre direnişteki yurttaşlarla sohbet etti. Burada kısa bir açıklama yapan Özkan, Mesele cami falan değil burada cumhuriyeti karanlığa boğmak isteyenlere karşı mücadele eden halka saldıran zalimler mutlaka hesap verecekler. Ben Silivri zindanında hep şunu tekrar ettim, aşkın kaybettiği görülmüş şey değil. Validebağ kazanacak biz kazanacağız” diye konuştu.

Eylemin ardında alandaki yurttaşlar Validebağ Gönülleri’nin bşlatmış olduğu imza kampanyasına destek verdi.

1436240cookie-checkCHP’liler Validebağ’a çıkarma yaptı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.