‘CHP’yi MİT’le bağlantılı bir birim dinliyor’

Radikal yazarı Ezgi Başaran, Kemal Kılıçdaroğlu ile CHP’nin ‘dinlenmesi ve takip edilmesi’ ile ilgili neler yapıldığını konuştu.

Başaran bugünkü köşe yazısında Kılıçdaroğlu ile görüşmesini anlattı:

Öncelikle, CHP’nin kim tarafından ‘dinlenip izlendiğini’ düşünüyor, onu sordum: “Tam olarak MİT diyemem. MİT’in içinde ya da MİT’ye bağlı ama AKP’ye hizmet eden bir birim tarafından dinlendiğimizi düşünüyorum. MİT’in devlet adına istihbarat toplamasında bir sakınca yok. Zaten görevi bu. Adı üstünde milli istihbarat teşkilatı. Fakat burada farklı bir oluşumdan sözediyorum. Bir siyasi partiye hizmet veren bir istihbarat birimi oluşturulmuş. Bunun Almanya’daki versiyonuna Gestapo deniyor biliyorsunuz. Vekillerimizi fişlediler, tüm telefonlarımız dinleniyor. Bunlar gazetelere düştü, iktidardan da tek bir kişi çıkıp ‘Yok öyle şey’ demedi. Kabul ettikleri anlamına geliyor. Bana yumruk atılması ve ayakkabı fırlatılması olaylarını da sizinle görüşen milletvekillerimiz gibi ben de soru işaretleriyle karşıladım. Yumruk olayında karşıma çıkan o kişi benim hareket edeceğim haritayı biliyordu ki bunu başardı. Ayakkabı fırlatma hadisesi de çok garip, kamuya açık olmayan o toplantıya Bursa üzerinden geliyor. Başka bir çok unsuru da birleştirince bizim için tablo netleşiyor.”

Peki, CHP bu konuda ne yapmayı düşünüyor?

Kılıçdaroğlu şöyle yanıt verdi: “Ezgi Hanım ciddi bir sıkıntımız var, elimizde somut bir veri yok. Çünkü bu tür kuruluşlar düz beyaz kağıda karalanmış bir takım görevleri icra ederler. Yani iz bırakmazlar. Dolayısıyla yargıya gidebilecek bir formül şu anda bulamıyoruz.”

Öyleyse yapacak bir şey yok…

Buna cevabı şöyle oldu: “Amaçları bizim ne düşündüğümüzü, projelerimizi ve stratejilerimizi öğrenmek. Elimizden geldiğince önlem alıyoruz açıkçası. Dikkat ediyoruz. Ama takdir edersiniz ki tek başına mücadele etmek kolay değil. Karşımızda devletin tüm imkanlarını kullanan bir yapı var. Esad’a kızıyorlardı, istihbarat devleti yarattın diye. Şu anda yasalarıyla, yasalarda görünmeyen bu tip yapılarıyla en büyük istihbarat devleti Türkiye’dir.”

1444220cookie-check‘CHP’yi MİT’le bağlantılı bir birim dinliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.