CHP’yi yönetecekler seçiliyor

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bin 164 oy alarak yeniden genel başkan seçilmesinin ardından CHP Kurultayı bugün Parti Meclisi (PM) seçimleri için toplanacak.

CHP’de tüzük değişikliğinden sonra gerçekleştirilen ilk kurultayda PM sayısı 60’a inecek, yüzde 33 kadın ve yüzde 10 gençlik kotası uygulanacak. PM üyelerinin 8’i Genel Başkan’ın önereceği 12 aday arasından Bilim Yönetim Kültür Platformu içinden seçilecek. Kurultayda PM üyeliği için 600’ü aşkın aday başvuruda bulundu.

CHP 34. Olağan Kurultayı, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyelikleri için yapılacak seçimlerle bugün çalışmalarını tamamlayacak.

Kurultay çalışmalarının ikinci günü bugün saat 8.30’da Ankara Arena Spor Salonu’nda başladı. PM üyeleri (60 asıl üye, 15 yedek üye) ile YDK Üyeleri (15 asıl üye, 8 yedek üye) için adaylık başvuruları devam ediyor.

Kurultayda 187’si MYK, PM, YDK üyesi ve milletvekili ile 1095’i İl Kurultay delegesi olmak üzere toplam 1282 delege oy kullanabilecek. CHP’de 26 Şubat’ta yapılan tüzük kurultayıyla belirlenen yeni tüzük uyarınca, büyük kurultayda, şu an 80 kişiden oluşan PM’de üye sayısı 60’a inecek.

Kurultayda, seçimler çarşaf liste ile yapılacak ancak CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da PM üyeliği için anahtar liste oluşturacak. Kurultayda yine tüzük uyarınca organ seçimlerinde yüzde 33 cinsiyet kotası, yüzde 10 gençlik kotası uygulanacak. Buna göre PM’nin en az 20’sinin kadın, 6’sının da gençlerden oluşması gerekiyor. Yine PM’nin 8 asıl üyesi, bilim yönetim ve kültür platformu üyeleri içinden Genel Başkanın önereceği 12 kişi arasından seçilecek.

1349050cookie-checkCHP’yi yönetecekler seçiliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.