CIA, İtalya’dan imam kaçırdı

Ebu Ömer olarak bilinen Hasan Mustafa Usame Nasr adlı imamın sorgu için Mısır’a götürüldüğü, ama şu anda nerede olduğunu bilinmediği belirtiliyor.

Görgü tanığı Mısırlı bir kadın, Hassan’ın 17 Şubat günü polis kıyafeti giymiş iki kişi tarafından durdurulduğunu, daha sonra beyaz bir minibüse bindirilip götürülürken imamın yardım istediğini anlattı.

İtalya’da hükümet, CIA’nın, terör zanlısı olduğundan kuşkulanılan bir imamı kaçırma operasyonundan önceden haberdar olmadığını duyurdu. Din adamının önce Aviano askeri üssüne oradan da Mısır’a götürüldüğü öne sürülüyor

Dışişleri Bakanlığı’na çağrılan ABD’nin Roma Büyükelçisi, CIA’nın İtalyan meslektaşlarını operasyon konusunda önceden bilgilendirdiğini öne sürdü.

İtalyan savcılar, istihbarat görevlisi olduklarını söyledikleri ve operasyona katıldıkları öne sürülen 13 kişi hakkında tutuklama kararı çıkarmıştı.

KAÇIRANLAR DA KAÇTI

Nasr’ın İtalyan makamlarının kendisi hakkında terör bağlantısı iddiasıyla soruşturma yürüttüğü dönemde, camiye giderken ABD üssüne kaçırıldığı, daha sonra da Mısır’a götürüldüğü belirtildi.

Hükümetin parlamento ilişkilerinden sorumlu bakanı Carlo Giovanardi, parlamento üyelerine, ne hükümetin ne de istihbarat birimlerinin böyle bir operasyondan haberdar olduklarını söyledi. Ancak Washington Post gazetesi, adı açıklanmayan istihbarat kaynaklarına atfen, Roma’daki CIA istasyon şefinin, İtalyan makamlarını operasyon konusunda bilgilendirdiğini bildirdi. (bbc)

 


 


 

1110080cookie-checkCIA, İtalya’dan imam kaçırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.