CIA uçaklarına Kıbrıs servis vermiş

Güney’de yayınlanan ulusal gazete Mahi, ‘Teröristleri Kıbrıs Üzerinden Taşıyorlar” başlık ve “Veriler Ada’nın bütün havaalanlarının kullanıldığını gösteriyor” spotuyla aktardığı haberinin İnsan Hakları Örgütü (Human Rights Watch-HRW) tarafından doğrulandığını yazdı. Diğer ulusal gazete Fileleftheros da haberi “CIA uçakları Kıbrıs’ta servis alıyor” başlığı ve “El Kaide teröristlerini ABD’ye taşıyorlar” spotunu kullandı.


CIA uçaklarının Yunanistan, İspanya, Portekiz, Üsküp, Çek Cumhuriyeti, Almanya, İngiltere, Polonya ve Romanya havaalanlarına da iniş yaptıklarını savunan HRW tarafından yapılan açıklamayı sayfalarına taşıyan Mahi; CIA’nın N313P kodunu taşıyan ve genellikle terör örgütlerinin üst düzey yetkilileri oldukları düşünülen şüphelileri taşıyan ünlü uçağının Kıbrıs’a iniş yaptığını aktardı.


Gazete HRW’den bir yetkilinin; CIA’nın Kıbrıs’taki bütün havaalanlarını kullandığını, ancak Ercan Havaalanı’nın da bunlar arasında olup olmadığını açıklamadığını yazdı. Haberde  şöyle denildi:


“ABD’lilerin zaman zaman, ‘teröre karşı mücadelelerinde’ Kıbrıs Cumhuriyeti’yle işbirliklerinin mükemmel olduğundan söz etmelerine rağmen, hükümetin CIA uçaklarının faaliyetleri konusunda bilgilendirilip bilgilendirilmediği ve buna rıza gösterip göstermediği bilinmiyor.”

684070cookie-checkCIA uçaklarına Kıbrıs servis vermiş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.