‘Ciddi problemlerle karşı karşıyayız’

Dışişleri Bakanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında son gelişmeleri değerlendiren Gül, AB’ye daha önce üye olmuş ülkelerin de benzer zorlu süreçlerden geçtiklerini hatırlatarak, AB ile yoğun diplomasi trafiğinin kendisinin New York’ta BM Genel Kurul çalışmalarında olduğu sırada başladığını söyledi.


Gül, müzakerelerin 3 Ekim’de başlamama riskinin bulunup bulunmadığı şeklinde bir soruyu, ”Şüphesiz ki var ama bir taraftan da yoğun gayret var” diye yanıtladı. Kendilerinin AB ile randevularının 3 Ekim Pazartesi akşam saatlerinde olduğunu hatırlatan Gül, ”Müzakere Çerçeve Belgesi ile ilgili görüşlerimiz herkes tarafından biliniyor, çerçeve belgesini görmeden Lüksemburg’a gitmeyeceğimiz de biliniyor” dedi. 


”ÜYELİKTEN BAŞKA BİR ŞEY KABUL ETMEYİZ” 
Öte yandan Başbakan  Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri gazetesi El İttihad’a verdiği demeçte, Türkiye’nin AB’ye tam üyelik dışında herhangi bir formülü kabul etmeyeceğini belirtti.


Birleşik Arap Emirlikleri’ne dün resmi ziyarette bulunan Erdoğan, gazeteye yaptığı açıklamada, ”Görüşmeleri sürdürüyoruz ve Türkiye, Birlik’e tam üyelikten başka bir şeyi kabul etmeyecek” dedi.


Bir soru üzerine, ”imtiyazlı ortaklık” diye bir şey olmadığını belirten Erdoğan, müzakere koşullarını kabul eden bir ülkenin Birlik’e tam üyelikten başkasını isteyemeyeceğini vurguladı.  


İMAJ: Liar, İngilizce yalancı demektir

1024960cookie-check‘Ciddi problemlerle karşı karşıyayız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.