Cihan Özcan’ın ‘yeni figürasyon’ları

Cihan Özcan: 1959’da doğdu. 1982-87 arasında güzel sanatlar eğitimi aldı. 1976-80 arasında fotoğraf teknisyeni olarak çalıştı. 1989’dan bu yana Paris’te yaşıyor.

Sanatçı çalışmalarını şöyle anlatıyor:

“Genel olarak çalışmalarım, insan bedenine, siyah fonla daha da belirgenleşen , siyah ve saydam renklerden oluşan alevsi bedenlere yönelik… Niçin siyah fon kullanıyorum? Bu soruyu kendime defalarca sordum. İlk anda kullanmaya başladığımda, siyah konturu özellikle istemiyordum. Zamanla bana diğer renkler gibi görünmeye başladı. Yani siyah renk olumlayıcı yapıcı bir ögeye dönüştü… Giderek siyahı, kırmızı, sarı ve beyazla ışıklandırma ve az renkle çalışılmış izlenimi vermeyi düşündüm. Amacım siyah fon, figürlerle olan ilişkisinde tekrarlanan bir motif olarak hep arka planda kalsın istedim… Bu yöntemle resim yapmak bana insan yaşamına denk göründü. Tam anlamıyla figüratif tualden bağımsızlaştıran sıcak tonlarla çalışıyorum. Dışa vurumun ve soyutun evliliği… Çalışmalarım ‘yeni figürasyon’ diye nitelendiriliyor…”

AÇIK GAZETE’DEN: Açık Gazete, ‘Kültür ve Sanat’ sayfasında sanatçıların yapıtlarından örnekleri yayınlayacak. Sanatçıların kısa özgeçmişleri ve yapıtları yayınlanmak üzere [email protected] adresine bekleniyor…

İLGİLİ HABER: Yurtdışındaki 41 sanatçı Londra’da…

1100060cookie-checkCihan Özcan’ın ‘yeni figürasyon’ları

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.