Cilvegözü’nde ölü sayısı 12 oldu

Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Reyhanlı Sınır Kapısı’nda bir otomobilin patlatıldığını açıkladı. Olay yerine gelen Vali Lekesiz, patlatılan araç ve çevresinde inceleme yaptı, patlamanın Cilvegözü Sınır Kapısı’nın giriş kapısına yaklaşık 40 metre uzaklıktaki tampon bölgedeki park alanında meydana geldiği bildirildi. Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki minibüsün patlatılması sonucu meydana gelen olayda ölen Türk vatandaşlarının İbrahim Yalçınkaya, Ali Sille ve Hasan Dağ olduğu bildirildi.

Cilvegözü Sınırkapısı’nda meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlerin sayısı 5’i Türk 12’ye yükseldi.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı ve İçişleri Bakanı Muammer Güler, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlama nedeniyle Hatay’a gidecek.

GELİYOR MUYDU? GİDİYOR MUYDU?

12 kişinin öldüğü 30’dan fazla kişinin de yaralandığı patlama ile ilgili olarak araç geliyor muydu gidiyor muydu tartışması başladı.

Gümrük yetkilileri patlayan aracın Türkiye’den giden değil, Suriye’den gelen park halindeki Suriye plakalı bir binek otomobil olduğunu söyledi. Gümrük yetkilileri, sınır kapısında güvenlik zaafiyeti olduğu iddialarının da doğru olmadığını, sözkonusu aracın henüz Türk gümrük sahasına girmemiş olduğunu, patlama meydana gelen yerin ara bölge olduğunu da kaydetti.

Patlamada yaralanan çok sayıda kişi de hastaneye başvurdu. Ambulanslarla getirilen kayıtlı yaralı sayısının 32’ye ulaştığı, kendi imkanlarıyla veya vatandaşların yardımıyla hastaneye gelen kayıtsız yaralılarla bu sayının 50 civarında olduğu kaydedildi.

Bu arada, olay yerine gelen Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz’in incelemelerinin sürdüğü belirtildi.

Patlama sırasında olay yerinde bulunan 15 araç da hasar görürken güvenlik güçleri bölgede önlem aldı. Yanan araçlar ise Reyhanlı Belediyesi İtfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

3’Ü TÜRK 12 KİŞİ ÖLDÜ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı ardından yaptığı açıklamada panelvan minibüste patlamanın meydana geldiğini, 12 kişinin öldüğünü, bunlardan 3’ünün de Türk olduğunu açıkladı. Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki minibüsün patlatılması sonucu meydana gelen olayda ölen Türk vatandaşlarının İbrahim Yalçınkaya, Ali Sille ve Hasan Dağ olduğu bildirildi.

CHP’Lİ AKGÖL: PROVOKASYON OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM

CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Cilvegözü Sınır Kapısı’nda inceleme yaptıktan sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Patlamanın Türkiye sınır kapısının girişinde meydana geldiğini belirten Akgöl, şu değerlendirmeyi yaptı: “Gördüğümüz manzara, hoş bir manzara değildi. Olaya vahşet diye bakıyorum. Kim tarafından, nasıl yapılırsa yapılsın bir insanlık ayıbı. Ben intihar saldırısı olduğunu tahmin ediyorum. Provokasyon olduğunu düşünüyorum. Olay kamera kayıtlarının incelenmesi sonucu ortaya çıkacak. Böyle bir aracın kontrol edilmeden buraya kadar gelmesi düşünülmesi gereken bir olaydır. Suriye ordusunun, buradaki 4 bölgeyi boşalttığını biliyoruz. Saldırı muhalif güçler tarafından provakasyon amacıyla yapılmış olabilir.” CHP Hatay Milletvekili Refik Eryılmaz ise Reyhanlı Devlet Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret etti.

CHP’DEN KRİTİK SORU VE UYARI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki patlamayla ilgili olarak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada “CHP olarak bu olayı şiddetle kınıyor ve vuku bulan can kayıpları ve yaralanmalar nedeniyle üzüntülerimizi ifade ediyoruz. Bütün uyarılarımıza rağmen yaklaşık iki yıldır yanlış ve saldırgan Suriye politikasında ısrar eden AKP, bu olayı bahane ederek hatalı bir adım atmamalıdır” dedi.

“CHP OLARAK OLAYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Loğoğlu, “Suriye sınırımızdaki Cilvegözü Hudut Kapımız civarında, gümrük personelinin lojmanlarına çok yakın bir mesafede, bomba yüklü bir aracın infilak etmesi sonucunda çok sayıda can kaybı ve yaralı olduğu anlaşılmaktadır. CHP olarak bu olayı şiddetle kınıyor ve vuku bulan can kayıpları ve yaralanmalar nedeniyle üzüntülerimizi ifade ediyoruz” dedi.

“AKP, BU OLAYI BAHANE EDEREK HATALI BİR ADIM ATMAMALIDIR”

Loğoğlu, “Hükümetin olayla ilgili olarak sağlıklı, kapsamlı ve ayrıntılı incelemeye dayanan bir açıklama yaparak halkımıza en kısa zamanda bilgi vermesi, kamu huzurumuz bakımından şarttır. Olay, bundan önceki olaylarda olduğu gibi AKP yetkililerince ardı ardına yapılan çelişkili ve tutarsız açıklamalara kurbanı edilmemelidir. Zira konu bu sefer Türkiye-Suriye ilişkilerini doğrudan etkilemektedir. Bütün uyarılarımıza rağmen yaklaşık iki yıldır yanlış ve saldırgan Suriye politikasında ısrar eden AKP, bu olayı bahane ederek hatalı bir adım atmamalıdır” dedi.

“PATLAYICI YÜKLÜ BİR ARAÇ TÜRKİYE SINIRLARI İÇERİSİNDE NE ARAMAKTADIR?”

Loğoğlu, “Bu bağlamda yanıtlanması gereken soru Cilvegözü hudut kapısındaki güvenliğin karşılıklı olarak nasıl sağlandığıdır. Suriye tarafındaki muhataplarımız kimlerdir? Bunlarla hangi esaslara göre işbirliği yapılmaktadır? Patlayıcı yüklü bir araç Türkiye sınırları içerisinde ne aramaktadır? CHP, olayın takipçisi olmaya devam edecektir” dedi.

1373150cookie-checkCilvegözü’nde ölü sayısı 12 oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.