Cine5’e İngiliz şirket talip

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından, İktisat Bankası’nın eski sahibi Erol Aksoy protokol hükümlerini yerine getirmediği için satışa çıkarılan Cine5 televizyonuna Londra merkezli Ashmore Group’tan toplam 253 milyon dolarlık teklif geldi.


İktisat Bankası’nın eski sahibi Erol Aksoy, star’a yaptığı açıklamada, medya şirketlerine finansman sağlanması için Ashmore Group ile yaptığı görüşmelerin sonuçlandığını bildirdi. Erol Aksoy, grubun, aralarında Cine5’in de yer aldığı 4 televizyon ve 6 radyonun finansmanı için, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na toplam 253 milyon dolarlık teklif vermeyi kabul ettiğini kaydetti.


Erol Aksoy, şu bilgileri verdi: ‘253 milyon dolarlık teklifin, 43 milyon doları şirketlerin borçlarının ödenmesinde kullanılacak. 210 milyon dolarlık tutar ise belirli bir takvim içinde TMSF’ye aktarılacak. Ashmore Group’un Cine5 için önerdiği toplam 253 milyon dolarlık teklifin Türk ekonomisine olan güvenin bir göstergesi olduğunu ifade eden Aksoy ‘Küresel dalgaya ve Türkiye’deki siyasi gelişmelere rağmen, medya grubumuza bu tutarda bir teklif verilmesi önemlidir’ diye konuştu.  (STAR)

811110cookie-checkCine5’e İngiliz şirket talip

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.