‘Cinsel Eşitlik Gösterisi’ yine yasak

Gay ve lezbiyenliğin yaygınlaşmasından korkyuğunu söyleyen Poznan Belediye Başkanı Ryzard Grobelny, eşcinsel ve lezbiyenlerin Cumartesi gerçekleştimeyi düşündükleri ‘Eşitlik Gösterisi’ne ikinci defa yasak koydu. 

Geçen yıl Varşova’da gerceklestirilmek istenen ‘Eşitlik Gösterisi”, ilk olarak  Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin galibi ve Varşova Belediye Baskanı Lech Kaçinski tarafından yasaklanmıştı.

Polonyalı Sosyolog Piotr Kwiatkowski, Belediye Başkanı Grobelny’in yasaklama kararının tartışmalı bir karar olduğunu söylerken ‘tek düzelik’ karşıtı Marta Abramoviç, Poznan Belediye Baskanı’nın bir çok kesim tarafından eleştirildiğini ve verdiği kararlar nedeniyle sürekli baskı altında olduğunu söyledi.

Polonyalı gay ve lezbiyen örgütleri tarafından yapılan açıklamada, ‘Poznan’in sol partililer, yesiller ve Uluslararasi Af Örgütü tarafindan desteklendiği ve  ‘Eşitlik Gösterisi’nin yasağa rağmen  gercekleştirileceği ifade edildi.

Öte yandan, Avrupa Komisyonu gözlemcileri de, Polonya’da yaşanan olayların üzüntü verici olduğu ve  yetkililerin insan hak ve özgürlüklerinin yanı sıra cinsel tercihlere de saygı duymaları gerektiğini açıkladı.  

FOTOĞRAF: Eşcinsel göstericiler

1118330cookie-check‘Cinsel Eşitlik Gösterisi’ yine yasak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.