Çipras’tan Yıldırım’a taziye telefonu

Yunanistan Başbakanı Çipras, Başbakan Yıldırım’ı telefonla aradı. Çipras, Elazığ’daki terör saldırısı nedeniyle taziyelerini iletti.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başbakan Binali Yıldırım, Yunanistan Başbakanı ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Başbakan Çipras Elazığ’da gerçekleşen terör saldırısı nedeniyle Başbakan Binali Yıldırım ve halkımıza başsağlığı dileyerek, Yunanistan’ın ülkemizin terörle mücadelesine güçlü destek verdiğini ifade ettiği öğrenildi.

Başbakan Çipras, 15 Temmuz’dan bu yana Türkiye’ye ve seçilmiş Hükümete destek verdiğini bu vesileyle yinelemek istediğini belirtti. Başbakan Binali Yıldırım, başsağlığı ve destek ifadeleri nedeniyle mevkidaşına teşekkür ederek, darbe girişimi sonrasında başlatılan soruşturma ve adli süreçlerin hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde yürütülmekte olduğunu belirtti. Görüşmede iki ülke arasında gündemde olan siyasi diyalog ve işbirliği konuları da ele alındı. Başbakanlar mevcut yakın diyaloglarını sürdürmek ve Türkiye-Yunanistan arasındaki üst düzey temasların devamı konusunda mutabık kaldığı bildirildi.

1997480cookie-checkÇipras’tan Yıldırım’a taziye telefonu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.