Citibank ikiye ayrılıyor

ABD’nin büyük bankalarından biri olan Citigroup, cuma günü açıklanan verilere göre ardarda beşinci çeyrekte de ilan etti.

Şirketin zararı son üç ayda 8,3 milyar dolar olarak açıklandı.

Citigroup geçen sonbaharda hükümetin 45 milyar dolarlık desteğiyle kurtarılmıştı.

Amerikan hükümeti ayrıca şirketin 306 milyar doları bulan riskli borçları ve tahvillerini de garanti altına almıştı.

Citigroup’un yönetim kurulu başkanı Vikram Pandit, içinden geçilen ekonomik ve piyasa koşullarında şirketi yeniden yapılandırma sürecini hızlandırmaya karar verdiklerini söyledi.

Buna göre, Citicorp şirketin geleneksel bankacılık işlemlerini üstlenirken, Citi Holding de firmanın en riskli yatırımlarını devralacak.

Vikram Pandit, bu düzenlemelerin şirketin karlılığını yeniden kazanmasında açık bir yol haritası oluşturacağını vurguladı.

Citigroup’a şu andaki bankacılık devi şöhretini kazandıran, önceki iki CEO’sunun, bir “mali süpermarket” ya da “evrensel bir banka” oluşturma çabalarıydı.

Tüm mali hizmetleri tek bir çatı altında sunma vaadiyle şirket büyüdükçe büyüdü.

Ancak küresel mali kriz şirkete büyük darbe indirdi. Citigroup son iki yıl içinde, riskli kredilerden 30 milyar dolar zarar etti.

Amerikan Hazinesi’nin banka kurtarma planı çerçevesinde Citigroup’a 45 milyar dolar verildi. Ancak uzmanlara göre banka, yönetilmesini imkansız hale getirecek derecede büyümüş ve hizmetlerini çeşitlendirmişti. (BBC)

1185180cookie-checkCitibank ikiye ayrılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.