“Cizre’de 20’yi aşkın ölü var”

Barış ve kardeşlik dışında hiç bir dertleri olmadığını belirten Konca, “Ne olur, Allah rızası için, Allah aşkına ateş etmeyin, silahlar sussun. Bu coğrafya ölümlere doydu. Bu coğrafya kana doydu” dedi.

Perşembe günü Şırnak’ın Cizre İlçesi’ne gitmek için yola çıkan ancak, güvenlik kuvvetlerinin girişlerine izin vermediği HDP heyetinde bulunan AB Bakanı Ali Haydar Konca, bugün seçim bölgesi olan Kocaeli’ne geldi. HDP Kocaeli İl Binası’na giden il başkanı Mehmet Akgül ve partililerin de katılımıyla gündeme ilişkin konulara değinen Bakan Konca’nın gelişinde polis parti binası çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Bakan Hali Haydar Konca, barış ve kardeşlik dışında hiçbir dertleri olmadığını anlatırken şöyle dedi:

“Barış olsun biz milletvekili, bakan olmayalım. Bizim koltuk sevdamız yoktur. Türkiye’deki silahlı çatışma, süreci büyük sıkıntıya sokuyor. ’Kan suladı bu toprakları. Yeter artık. Artık sevgi sulasın. Artık kucaklaşma, barış çığlıkları yaşayalım bu ülkede’ diyoruz. Son günlerdeki asker, polis, sivil, genç ölümleri büyük bir üzüntüyle izliyoruz.”

1464130cookie-check“Cizre’de 20’yi aşkın ölü var”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.