Clarke, destekçileriyle tanıştı

Toplantıda Yeni İşçi Partisi’nden bazı milletvekilleri, ‘Labour Birleşik Güçleri’ destekçileri ile bazı toplum temsilcilerinden oluşan 50’ye yakın katılımcı yeraldı.


İngiltere’de bütçe görüşmelerinin yapıldığı parlamentodaki yoğun gündeme karşın İçişleri Bakanı Charles Clarke; Türkçe konuşan toplumu Yeni İşçi Partisi’ne kazandırmak için kurulan ‘Labour Birleşik Güçleri’nin Parlamento’daki toplantısına katılarak başarı diledi.


İçişleri Bakanı, çocukların geleceği için Yeni İşçi Partisi’nde siyaset yapılması gerektiğini vurgulayarak, “Dışarıdan edebiyat yapmak yerine çözüm üretici politikalar üretmek için siyasete atılmak gerekir. Arkadaşlarımız bunun için toplumun tabanında ciddi çalışmalar yapıyor. Çocuklarımızın geleceği için hep birlikte Yeni İşçi Partisi çatısında çaba göstermeliyiz” dedi.


Bakan, Türkçe konuşan toplum nüfusunun yoğun olarak bulunduğu Hackney semtinde uzun yıllar yaşadığı ve toplumsal çalışmalar yaptığını vurgulayarak, “Gerek Türkiye’den gelen meslektaşlarım gerekse Kuzey Kıbrıslı temsilci arkadaşlarla toplantılardan Türkçe konuşan toplumun sorunlarını öğrenmeye çalışıyorum. ‘Labour Birleşik Güçleri’nin toplum içinde doğru siyaset yapmak için kolları sıvamasını da kutluyorum. Kendilerine içten başarılar dilerim” diye konuştu.


“PARLAMENTODA TEMSİLCİLERİNİZ OLMALI”


Toplantıya katılan Yeni İşçi Partisi Enfield Milletvekili Andy Love da Yeni İşçi Partisi’nin Kuzey Londra’da Afro Karayipli’lerden sonra en kalabalık etnik toplum Türkçe konuşan toplumun kendi temsilcilerini parlamentoya göndermesini arzu ettiğini söyledi. Tolumsal sorunların azınlık toplumlarına yansımalarının dikkatle izlenildiğini vurgulayan milletvekili Love, işsizlik gibi sorunların üstesinden yine hepbirlikte gelinebileceğini belirtti. Love, mozayiğin farklı renkleri olarak bütün etnik toplum üyelerinin Yeni İşçi Partisi çatısında siyaset yapmalarını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi.


Enfield milletvekili John Ryan da Türkçe konuşan toplumu Yeni İşçi Partisi çatısında siyaset yapmaya çağırarak Enfield milletvekili olarak Türkçe konuşan toplumun parlamentodaki sesi olmaya çalıştığını belirtti.


“KENDİMİZİ GÖÇMEN HİSSETMİYORUZ”


Toplantıda kısa bir konşma yapan ‘Labour Birleşik Güçleri’ Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Çicek de, kendilerini azınlık toplumu üyesinden daha çok Britanya toplumunun bir üyesi gibi hissettiklerini belirterek, “Burası bizim evimiz. Biz Yeni İşçi Partisi’ni kendimize daha yakın hissediyoruz ve siyaset yapılabilecek tek parti olarak görüyoruz. Aynı kültürü paylaştığımız insanları da Yeni İşçi Partisi’nde siyaset yapmaya çağırıyoruz” diye konuştu.


 

789450cookie-checkClarke, destekçileriyle tanıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.