Clinton ve Obama televizyonda kapıştı

Demokrat Parti aday adayları, Güney Carolina eyaletinde Cumartesi günü yapılacak önseçim öncesinde beraberce seçmenlerin karşısına çıktılar.
 
Adaylar birbirlerinin geçmişini hedef almaktan kaçınmıyor

Adayların televizyondan yayımlanan tartışması özellikle Hillary Clinton ve Barack Obama arasındaki sert suçlamalarla geçti.

Senatör Obama, son tartışmada Senatör Clinton’ı seçilebilmek için ağzına geleni söylemekle suçlarken, Hillary Clinton da Obama’yı daha evvelden kullandığı oylar konusunda sorumsuz davranmakla suçladı.

İllinois senatörü Obama, kendisi Chicago sokaklarında işsizlere yardım ederken Clinton’ın Wal-Mart yönetim kurulunda görevli bir avukat olduğunu söyledi.

Clinton ise Obama’nın bu dönemde, şimdilerde hakkında yolsuzluk soruşturması yürütülen Antoin Tony Rezko adlı bir işadamının avukatlığını yaptığını, şimdi de bu kişiden kampanyası için bağış kabul ettiğini söyledi.

Obama’nın kampanya görevlileri, bu kişinin bağışlarını hayır kurumlarına aktarmıştı.

Senatör John Edwards ise adayları kendi aralarında çekişmekle suçladı. Yarışın hala üç aday arasında geçtiğini anımsattı, adayların da enerjilerini şahsi saldırılarda bulunmak yerine ülke için çözümler sunmaya yöneltmesini istedi.

Üç aday seçmenlerinin yarısının siyah olduğu eyalette ırklar arası adalet konusunu da tartıştılar. Ayrıca Başkan George Bush’un ekonomiyi canlandırmak için açıkladığı paketi eleştirdiler.

Demokratlar Cumartesi günü Güney Carolina’da ön seçime gidiyor.

Eski first lady Clinton karşısında New Hampshire, Michigan ve Nevada’da yenilgiye uğrayan Obama, kampanyasını canlandırmak için Güney Carolina’da zafere ulaşmak istiyor.

Eyalette geçen cumartesi günü de Cumhuriyetçi Parti’nin ön seçimi yapılmış, Senatör John McCain yüzde 33 oyla liderliğini ilan etmişti.

Siyasi gözlemcilere göre Demokrat Parti’de Hillary Clinton ve Cumhuriyetçi Parti’de John McCain’in 5 Şubat’ta 22 eyalette birden yapılacak olan ve “Süper Salı” olarak adlandırılan önseçime lider olarak girecekleri beklentisi ağırlık kazanıyor. (BBC)

1165310cookie-checkClinton ve Obama televizyonda kapıştı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.