Clinton, yardımcısı Al Gore’u aratmıyor…

Bill Clinton’un, “Küreselleşme Girişimleri Vakfı”nın 3.yıllık toplantısı, Başkanın eşi Laura Bush’un katılımıyla New York’ta yapıldı.

Venezüella’nın solcu lideri Hugo Chavez ve İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın katılımıyla olaylı geçen Birleşmiş Milletler’in bu yılkı dönem açılış toplantısıyla aynı zamanlara denk düşen Clinton konferansında, “First Lady” olarak konuk bulunan Laura Bush, Vakfın amaçladığı 2 milyar dolarlık bütçenin 350 milyonu için kocası adına söz verdi.
Clinton bu parayı Afrika’daki AIDS salgını ve diğer global sorunlar için harcamayı tasarlıyor. Clinton’un adeta bir TV şovmeni gibi sahneye hakim olduğu toplantı boyunca, aralarında küresel ısınma, yoksulluk, göçmen işçi sorunları ve dünya barışı başta olmak üzere insanlığın başını ağrıtan türlü konular ele alındı.

Clinton, Vakıf işlerine Demokrat Parti’den senatör olan eşi Hillary’i karıştırmıyor. Bayan Laura’nın katıldığı bu yılki toplantıda, biri eski öteki yeni iki “first lady”nin aynı anda ortalıkta görünmemesi bu anlamda dedikodu konusu oldu.


 

1137210cookie-checkClinton, yardımcısı Al Gore’u aratmıyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.