Clinton’dan bloke etme sözü

Clinton, Ermeni iddialarını içeren tasarının Amerikan Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinde kabul edilmesinden sonra yaptığı açıklamasında, ”Bunun Temsilciler Meclisine gelmemesi için çok sıkı çalışacağız” ifadesini kullandı.
ABD’de iktidardaki Demokrat Parti de, Temsilciler Meclisi Dış İlişkiler Komitesinin kabul ettiği Ermeni iddialarını içeren tasarının şu aşamada temsilciler Meclisi Genel Kurulu’na getirilmesinin planlanmadığını bildirmişti.

İLİŞKİLERE ZARAR VEREBİLİR

ABD’de yayımlanan, ekonomi çevrelerinin gazetesi Wall Street Journal (WSJ), ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinde kabul edilen 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının ”ABD’nin Orta Doğu’da ve Orta Asya’da hayati müttefiki olan Türkiye ile olan ilişkilerine zarar verebileceğini” belirtti.

Gazetenin internet sitesinde ”Oylama Türkiye’yi Kızdırdı” başlığıyla verilen haberde, Obama yönetiminin son dakikada yaptığı müdahaleye rağmen 22’ye karşı 23 oyla kabul edilen tasarının ”Türkiye ile olan ilişkileri soğuttuğu ve tasarının Kongre’deki geleceğinin belirsiz olduğu” ifade edildi.

AMERİKAN YÖNETİMİ

ABD yönetiminin, 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının daha ileri götürülmemesi yönünde Kongre liderleriyle anlayış içinde olduğu bildirildi.

Amerikan yönetiminden üst düzey bir yetkili, Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesinde dün kabul edilen Ermeni tasarısının Kongre’de daha ileri safhalara götürülmemesi yönünde Kongre liderleriyle anlayış içinde olduklarını ifade etti.
Yetkili, “tasarının şu anki durduğu yerde kalacağına inanıyoruz” dedi.

1236020cookie-checkClinton’dan bloke etme sözü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.