Coca Cola’nın tarifini çalanlara hapis

Coca Cola’nın merkezinin bulunduğu ABD’nin Georgia eyaletinin başkenti Atlanta’da görülen mahkemede, gizli tarifi çalmaktan Temmuz 2006’da iki suç oratğıyla tutuklanan eski sekreter 42 yaşındaki Joya Williams 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Williams, masumiyeti konusunda ısrarlı oldu.

Zanlılardan, suçunu kabul eden ve adaletle işbirliği yaptığı için daha az ceza alan İbrahim Dimson’a ise 5 yıl ceza verildi. Diğer zanlı Edmund Duhaney’nin cezasına ise henüz karar verilmedi.

Çok gizli tutulan tarifi çalan eski Coca Cola çalışanları, geçen yıl Mayıs ayında Pepsi Cola şirketine “Dirk” imzalı bir mektup göndererek, “çok gizli ve çok ayrıntılı bilgiler vermeyi” önermişlerdi. Pepsi şirketi ise rakibi Coca Cola ve polisi uyarmıştı.

Polisin soruşturması ve telefon kayıtları sonucunda Williams’ın gizli bilginin kaynağı olduğu anlaşılmıştı.
Pepsi’ye gönderilen ve Amerikan Federal Soruşturma Bürosu’nun (FBI) eline geçen mektupta, gizli bilgi karşılığında yüksek miktarda para talep ediliyordu.

Mektupta, “Coca Cola’nın üst düzey 5 yöneticisinin dışında kimsenin bilmediği bazı ürünlerin üretimi ve paketlenmesi konusunda bilgi sağlayabilirim” deniliyordu.

İLGİLİ KÖŞE: Faruk Eskioğlu / Noel Baba, Coca Cola’nın adamı mı?

1151340cookie-checkCoca Cola’nın tarifini çalanlara hapis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.