Çocuklara cinsel istismarı sıfırladılar!

Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı, kaçak yurtlarda çocukların cinsel istismarına sebep olan Ensar Vakfı ve KAİMDER için “kovuşturmaya yer yok” kararı verdi.

Karaman’da çocuklara yönelik cinsel istismarla ilgili soruşturma tamamlandı. Cumhuriyet Başsavcılığı Ensar Vakfı ve KAİMDER için soruşturmaya yer olmadığına karar verdi.

2016’ya 2878 sayılı kararda Başsavcılık, Vali Murat Koca ve İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu içinse dava açılmasına gerek olmadığına hükmetti. Vali Murat Koca’nın dosyası yasa gereği soruşturma yetkisi olan Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına gönderildi. Karaman Cumhuriyet Başsavcılığı ailelerin ifadeleri ve şikayetçi olmamalarına dayandırdığı kararında şikayetçi olan bir ailenin de şikayetini dikkate almamış oldu.

Ensar Vakfı, KAİMDER, Vali Murat Koca, İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu ve kamu görevlileri “görevi kötüye kullanmak, çocuğun nitelikli istismarı suçunu bildirmeme, vakıflar kanununa aykırılık, dernekler kanununa aykırılık, Türk Medeni Kanununa aykırılık” suçlarından aklanmış oldu

NE OLMUŞTU?

Karaman’da Ensar Vakfı ve KAİMDER’in kaçak yurtlarında öğretmen Muharrem Büyüktürk tarafından 45 erkek öğrenci cinsel istismara uğradı. Ensar Vakfı ve Karaman Anadolu İmam Hatip ve İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği’ne (KAİMDER) bağlı yurtlarda kalan çocuklara cinsel istismar sonrası ülke kamuoyu çalkalanmıştı.

BirGün’ün ortaya çıkardığı sözkonusu yurtlarda kalan öğrencilere dini dersler veren Muharrem Büyüktürk, ders için yerleşip kaldığı çeşitli evlerde öğrencilere cinsel istismarda bulundu. Olay bir öğrencinin durumu ailesine anlatması üzerine duyuldu. Şikayet üzerine öğretmen Muahrrem Büyüktürk 4 Mart Cuma günü okula gelen polisler tarafından gözaltına alındı. Savcılıkta ifadesi alınan öğretmen ertesi gün nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Muharrem Büyüktürk, 20 Nisan’da mahkemeye çıktı. Mahkeme tek duruşmalık davada sanık Muharrem Büyüktürk’e 508 yıl hapis cezası verdi. Mahkemenin Ensar Vakfı ve KAİMDER’in kaçak yurt işletmesine ve suça ortam hazırlamasına rağmen dava dosyasına dahi edilmemesi eleştirilere yol açmıştı. BirGün / Serbay Mansuroğlu

2014710cookie-checkÇocuklara cinsel istismarı sıfırladılar!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.