‘Congestion Charge’ genişledi

The Guardian gazetesi, nam-ı diğen “Kızıl” Ken Livingstone’un önümüzdeki seçimlerde bu uygulamadan dolayı oy kaybı yaşayabileceğini söyledi. Gazeteye göre karardan ne bölgede yaşayanlar, ne de işadamları memnun.


“Congestion Charge” adı verilen giriş ücretinin ödeneceği alan, bugünden itibaren, kentin batısında işlek Kensington, Notting Hill, Chelsea gibi semtleri de kapsayacak.


İşçi Partili Belediye Başkanı, bir araştırmaya göre işadamlarının yüzde 72’si, bölge sakinlerinin de yüzde 63’ü karşı çıktığı halde geri adım atmadı.


Livingstone “trafik yüzde 15 oranında azalacak” dplanı yapılmasına karşın, 2008 seçimlerinde Muhafazakar Parti rakipleri, şimdiden karalama kampanyasına başladı.


Merkez Londra’da Özer Restoran’ı işleten Hüseyin Özer de Livingstone’u eleştirerek “Congestion Charge” ödemesinin zenginleri etkilemediğini ve yalnızca az gelirlilere ceza niteliği taşıdığını öne sürdü.


Ayrıca “Congestion Charge” bölgesinin genişlemesinin de belediyenin gelirini artırmayacağı tam tersi zaten merkezde yaşayan üst gelir grubunun çekirdek merkezde işe gitmek için yaptıkları ödemeden kurtuldukları öne sürüldü…


 


 

799660cookie-check‘Congestion Charge’ genişledi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.