Corby karşıtı gösteri

Endonezya’nın başkenti Jakarta’da 40 kişilik bir grup, Corby’ye verilen cezanın az olduğu, ölüm cezasına çarptırılması talebiyle Avustralya Elçiliği önünde gösteri yaptı. Göstericiler, geçen hafta Çarşamba günü Canberra’daki Endonezya Büyükelçiliği’nde paniğe yol açan ve “biyolojik saldırı” izlenimi veren beyaz tozlu zarf olayını da protesto etti. Schapelle Corby’nin mahkumiyetinin açıklanmasından sonra elçiliğe Victoria’dan gönderilen zarftan şarbon izlenimi veren bir toz çıkmıştı.

Jakarta’daki göstericiler Corby’nin uyuşturucu taciri olduğu ve ölmesi gerektiğini ifade eden pankartlar taşıdı. Protestocuların lideri Beathor Suryadi, Canberra’daki Endonezya elçiliğine düzenlenen kimyasal saldırının Endonezyalıları derinden etkilediğini söyledi. Suryadi, “Canberra’da olanlar bize yönelik bir saldırıdır” dedi.

Avustralya polisinden yapılan açıklamada zarf içinden çıkan tozun şarbon bakterisiyle aynı aileye mensup ancak zararsız bir bakteri olduğunun belirlendiğini açıkladı.

BİR PROTESTODA AVUSTRALYA`DA

Schapelle Corby’yi Avustralya’da destekleyenler, genç kadının doğum günü olan 10 Temmuz’da verilen 20 cezayı protesto etmek için gösteriler düzenlenmesi çağrısı yaptı.  

Mahkeme kararaından sonra ailedsi tarafından ziyaret edilen Schapelle Corby, gelenlerden kendisini bir hafta yalnız bırakmalarını istedi. Başkalarını ziyaret etmek için cezaevine girenler, Corby’i avluda otrurmuş, başını iki eli arasına almış ağlarken gördüklerini söyledi.

Gold Coastlu organizatör Rachelle Hamilton, Avustralya ve Endonezyalı yetkililere olan kızgınlığını dile getirmek için o gün binlerce kişinin yürüyüşlere katılacağına inandığını söyledi. Hamilton, “Ben Avustralyalıları hiç bir şeye bu kadar kızdıklarını görmedim. O gün çok iyi planlanacak. Perth, Adelaide, Melbourne ve Sydney’de protesto gösterileri organize ediyoruz. Elbetteki, Corby’nin memleketi Cold Coast’taki Tugun’da da eylem yapacağız” dedi.

Hamilton, kamuoyu baskısının, hükümet ve havaalanı yetkilileri üzerinde Schapelle Corby’nin serbest bırakılmasını sağlayacak kanıt bulmaya zorlamasını umduğunu kaydetti. 

FOTOĞRAF: Jakarta’da Corby’nin ölüm cezasına çarptırılmasını isteyen 40 kişi gösteri yaptı

1108690cookie-checkCorby karşıtı gösteri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.