Corby’nin son şansı…

Corby suçlu bulunursa ölüm cezasına çarptırılabilecek. Corby, uyuşturucunun kendisine ait olmadığını, çantasını Brisbane’da uçağa verdikten sonra gümrükte başkaları tarafından yerleştirilmiş olduğunda ısrar ediyor.

Victoria’da tecavüz suçundan 18 aydır cezaevinde tutulan John Patrick Ford adlı mahkum, bulunduğu cezaevinden Corby’nin uçağa bindiği Brisbane Havaalanındaki uyuşturucu çetesinin uyuşturucuyu yanlışlıkla genç kadının çantasına koyduğunu, uyuşturucunun gerçek sahiplerini bildiğini söyleyince bildiklerini Corby’yi yargılayan mahkemeye anlatması için hükümet tarafından apar topar Endonezya’ya gönderildi.

Avukatları, Ford’un mahkemede yapacağı açıklamaların genç kadının hayatını kurtarabileceğine inanıyor. Ford’un açıklamasını, Denpasar’da ilk kez mahkemeye çıkarılan Corby’nin duruşmasından hemen önce yapınca avukatları mahkemeye Avustralya’da yeni bir tanık olduğu ve mahkemede dinlenmesi başvurusu yaptı. Denpasar mahkemesi olağandışı bir karar alarak tanığı dinlemeye karar verdi. Karar üzerine John Patrick Ford, Federal Polis görevlileri eşliğinde kelepçeli bir durumda uçakla Dendapasar’a gönderildi. Corby’nin duruışmasında tanıklık yapacak olan Ford, gazetemiz baskıya girdiği saatlerde mahkemede ifade veriyordu.

Tecavüz sanığının mahkemede uyuşturucu çetesine ilişkin bilgi vermesi halinde hayatını tehlikeye sokmuş olabileceğine dikkat çekiliyor. Ford’un yakınları, John Patrick Ford’un tehlikenin farkında olduğunu, ancak genç kadının hayatını kurtarmak için tehlikeyi göze alacağını açıkladı. 

Ford’un Avustralya havalaanalarında uıyuşturucu kaçakçılığı yapan üç kişin adını vermesi ve bunlardan ikisi arasında geçen ve kulak misafiri olduğpu bir konuşmayı mahkemeye anlatması bekleniyor. İddiaya göre bu iki kişiden biri diğerine, uyuşturucuyu yanlış uçakta yanlış bir çantaya koyduğunu söylüyor.

FOTOĞRAF: Schapelle Corby

1102350cookie-checkCorby’nin son şansı…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.