Corby’ye yeni ekip

Corby’nin itiraz mahkemesindeki davasına başka avukatlar avukatlar bakacak. Corby, Endonezyalı avukatlarının, Avustralyalı avukatlardan itiraz davasına bakacak yargıçlara rüşvet vermek için 500 bin Dolar istedikleri iddiaları üzerine hepsinin işine son verdi.

Corby davasını 6 yıldır Endonezya’da yaşayan bir danışmana devretti. Walter Tonetto adlı Avustralya doğumlu akademisyen, eski avukatları eleştirdi. Tonetto, yeni avukat grubunun bu hafta açıklanacağını söyledi. Tonetto, yeni avukat grubunun davaya ilişkin olarak kamuoyuna açıklamalar yapmayacağını, eski avukatların böyle davranarak yanlış yaptıklarını kaydetti.

“KAZANÇ ELDE EDİYOR”

Schapelle Corby’nin annesi Rose’un, genç kızın Avustralyalı avukatı Robin Tampoe ve finansal destekçisi Ron Bakır’ı Cuma günü davadan kişisel çıkar elde etmeye çalıştıklarını söylemesi üzerine Robin Tampoe ve  Ron Bakır, Corby olayından çekildikleini açıkladı.

Tampoe, Corby’nin ailesinin genç kızın mahkumiyetinden çıkar elde etmeye çalıştığını ileri sürdü. Tampoe, Bakır aileye birçok medya bağlantısı ayarladı ve tek kuuruş almadı. Ama Rose Bakır’ın ayarladığı söyleşilerden Kanal 9’dan 100 bin Dolar, Mercedes Corby de New Idea Dergisi’nden 30 bin Dolar aldı. Endonezyalı avukatlara bu fonlardan tek kuruş ödenmedi. Endonezyalı avukatlara Bakır 200 bin Dolar ödedi” dedi.

FOTOĞRAF: Schapelle Corby

1109820cookie-checkCorby’ye yeni ekip

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.