Corona tedavisinde “monoklonal antikorlara”

Almanya, Covid-19 aşısı teminindeki eksikliği “monoklonal antikorlara” dayalı yeni bir ilaçla telafi edeceğini, nüfusunu bu tedaviyle korumaya çalışacağını açıkladı.

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, hükümetinin bu ilacı temin ettiğini ve Avrupa Birliği’nde (AB) uygulayacak ilk ülke olacağını söyledi.

Corona virüs aşılarının bütün dünyaya yetip yetmeyeceği konusu üzerine, bazı ülkelerin monoklonal antikorlara” dayalı ilaçlarla Covid-19’a karşı mücadele etmeye planlarken, monoklonal antikorlarla ilgili bilinmeyenleri NTV derledi..

Ekim ayında ABD eski Başkanı Donald Trump’ın Covid-19 tedavisinde de kullanılan ve bir araştırmaya göre aşıya benzer bir etki de yapabildiği düşünülen monoklonal antikorlara dayalı ilaçların, corona virüs aşılarının küresel düzeyde yetmeyebileceği konusu üzerine, devreye girmesi gündeme geldi.

Son olarak ABD’li ilaç şirketi Regeneron Pharmaceuticals tarafından geliştirilen “REGEN-COV” adlı iki monoklonal antikordan oluşan ilacın semptomatik Covid-19 vakalarını önlemede yüzde yüz 100 başarılı olduğu belirtildi. Peki bu monoklonal antikorlar nedir, ne işe yarar, aşının yerini tutar mı sizler için derledik…

HABERİN DEVAMI İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ
https://www.ntv.com.tr/galeri/saglik/covid-19-tedavisinde-donum-noktasi-olabilir-monoklonalantikor-nedir,1oKaw326e0u_pRx_U8fqHw/hX1o_RymAEKPYM3QqqeVqw

 

2489540cookie-checkCorona tedavisinde “monoklonal antikorlara”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.