“Coukları için el ele verdiler”

21 Mart Pazartesi akşamı “Prens and Prenses Düğün Salonu”nda biraraya gelen temsilciler yaşadıkları İngiltere’de çocuklarının kendi kültürlerini tanımasının önemine değinerek bir dernekleşme kararı aldılar.

Katılımcılar oluşturulacak bir kurumla çocuklarının kötü alışkanlıklardan korunması, birbirlerini tanıması, kendi kültürleri ile ilgili sanatsal ve bilimsel eğitim almalarına olanak sağlanmasının zorunlu olduğu görüşünde birleşen katılımcılar, gençlerin oluşturlacak projecler ekseninde kendilerini geliştirmelerine olanak sağlanmasının da önemli bir ihtiyaç olduğunu belirttiler.

PROFESYONEL GÖRÜŞ

Toplantıya davet edilen Oakfield Avukatlık ofisinden avukat Muhammet Çankıran ve Direct Accounting temsilcisi oluşturulması planlanan vakıf yada derneğin hukuksal yapılanmasını, iç denetimin nasıl olacağı, yararları ve zararları konusunda katılımcıları bilgilendirdiler.

Toplantının sonunda katılımcılar daha geniş bir toplantı yapılarak ilgili köylerin nüfusuna kayıtlı hemşehrilerinin bilgi ve onayına başvurmak gerektiği konusunda hemfikir oldular. Bu amaçla 6 Nisan Çarşamba günü Prince and Prenses Düğün Salonu’nda daha geniş katılımlı bir toplanto organize edilmesine karar verildi.

Ayrıca katılımcılar geçici bir yönetim kurarak kuruluş işlemlerinin hızlandırmasına karar verdiler. Bu geçici oluşuma Hamdullah Erpolat, Nusrettin Caner, Hasan Öner, Özgür Uyan ve Rıza Berktaş seçildiler. Ayrıca katılımcılar bu yönetimin geçici olduğunu, geniş katılımlı toplantıdan sonraş hukuki kuruluş sürecinin tamamlanmasıyla birlikte isteyen kişilerin de yönetime katılmalarının mümkün olacağını belirttiler.

Katılımcılardan Hamdullah Erpolat “Bütün hemşehrilerimizin 6 Nisanda organize ettiğimiz toplantıya katılmalarını bekliyoruz” diyerek yeni girişimin hemşehrilerimize hayırlı olmasını temenni etti.

856840cookie-check“Coukları için el ele verdiler”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.