CPJ’den Bush ve Blair’e soru

CPJ, ABD Başkanı George Bush ile İngiltere Başbakanı Tony Blair’in yaptığı bir görüşmede Bush’un 2004 yılında El Cezire televizyonunu bombalamak istediği yönünde İngiliz basınında çıkan haberlere açıklık getirilmesini istedi.


CPJ Başkanı Ann Cooper, yaptığı yazılı açıklamada, bunun, medyanın mesleki güvenliğine yönelik ciddi müdahaleler içerdiğini belirterek, ”Başkan Bush ve Başbakan Blair, Nisan 2004’teki görüşmelerinde ne deyip ne demediklerini bir an önce açıklamalı. Bu meseleleri ele almayı reddetmek, şüpheleri beslemekten başka bir şeye yaramaz” dedi.
İngiliz Daily Mirror gazetesinin, önceki günkü sayısında bu iddiaya yer vermesinin ardından, dün İngiliz hükümeti, iki liderin bu gizli konuşması hakkında haber yapılmaması ricasında bulunmuştu.


Daily Mirror, birinci sayfadan verdiği haberde, Bush’un merkezi Katar’ın başkenti Doha’da bulunan El Cezire’yi, Amerikan siyasetini eleştiren haberler yapması yüzünden bombalamak istediğini ifade ettiği, Blair’in ise Bush’u bu fikrinden vazgeçirdiği ileri sürülmüştü. Beyaz Saray ise bu haberi yalanlamış ve makaleyi “acayip” olarak nitelemişti.

684250cookie-checkCPJ’den Bush ve Blair’e soru

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.