Croydon Cem Evi yeni mekanında

Mayıs 2011 de yapılan kongre sonrasında göreve gelen yönetimin ilk önceliği, Alevi’lerin sosyal, kültürel ve dini inançlarını bir arada giderebileceği, yaşayabileceği daimi bir mekanın bulunması oldu.

Bu amaçla başlayan çalışmalar kısa zamanda meyvesini verdi. CAKM-CE Başkanı Mahmut Aydoğan, 282-284 Brigstock Road, Thornton Heath, Croydon’ da bulunan binanın 10 yıllığına kiraladıklarını (lease) ve binaya dair tadilat işlemlerinin başladıklarını duyurdu.

Aydoğan, bu aşamaya gelinceye kadar yönetim kurulunun ciddi bir ozveriyle madi ve manevi olarak bütün sorumluluğu yüklendigini ve yüklenmeye devam ettiğini belirti.

Tadilat işlemlerinin bir an önce bitmesi gerektiğini vurgulayan Aydoğan, bölgede kendini Alevi olarak tanımlayan ya da Alevi kültür ve inancını paylastığını düşünen bütün canları kendileriyle maddi ve manevi dayanışmaya çağırdığını belirtti.

CAKM-CE’nin aynı zamanda bir barış projesi olduğunun altını çizen Aydoğan, din, dil, ırk ayrımının olmadığı, haktan adaletten ve özgürlükten yana bir sosyal ve külturel insayı gerçekleştirmeyi amaçladıklarını dile getirdi.

Aydoğan ayrıca, tadilat işlemlerini hızlandırmak için yardıma ihtiyaç duyduklarını, bu konuda yardımcı olmak isteyen canların 07957147901 nolu telefon numarasından kendilerine ulaşabilecrklerini ifade etti.

839280cookie-checkCroydon Cem Evi yeni mekanında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.