CTP- KD Koltuk Değnekliği Siyaseti ve Turgay Avcı

Ülkemiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerine koşar adım ilerlerken, sürprizler ve sürpriz olmayan ittifaklar ile seçim propagandaları renkli biçimde ilerlemeye devam ediyor. Siyasetin düğünleri olarak nitelendirebileceğimiz seçimler, siyasi partilerin halkın önüne çıkarak not aldıkları sınavlar olarak büyük önem taşıyor.

Cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde iki blok ortaya çıktı. Seçime az bir zaman kala, KKTC Bloğu bir yanda, Çözümcüler Bloğu diğer yanda iki kutup oluşmuştur. Bu iki gruplaşmadan seçime kazanmaya yakın olan KKTC bloğunda, devletin egemenlik ve bağımsızlığını savunan sağ ve milliyetçi partiler ile liberal düşünceli kesimler ve partiler saflaşmıştır. Çözümcü Blokta ve özellikle CTP’nin adayı kimliğindeki Cumhurbaşkanı Talat etrafında bütünleşenler ise sol partiler ve marjinal oluşumlar ile KKTC’nin yaşatılmasına karşı olan bazı gruplar bulunmaktadır. Turgay Avcı da Çözümcü blokta Koltuk Değneği olarak yerini almıştır.

Bu süreçte siyasette tutarsızlığın, yanlış kararların ve aslını inkâr etmenin örneği, ÖRP Başkanı Turgay Avcı’nın Talat sevgisi ve savunuculuğu olmuştur. Sesini yükselterek ve UBP düşmanlığını aşamayan vizyonsuz ve tutarsız eleştirileri ile Talat’ın yanında saf tutan Turgay Avcı, ava güderken avlandığının bilincine erişmeyen bir CTP destekçisi olarak tarihin sayfalarına ismini yazdırmıştır.

CTP, son girdiği seçimlerde sağ kesime yakın olan gruplar ve sendikalardan oluşan Birleşik Güçler ile ittifak halinde seçimlere giriyordu. Zaman içinde Birleşik Güçler (BG) ittifakının anlamı kalmadı ve bazıları CTP ile ilişkisini bitirirken, bazıları ise Özdil Nami gibi CTP ile bütünleşme yoluna gitti. Böylece, CTP-BG, bugün gelinen noktada CTP haline geldi.

Son genel seçimlerden önceki CTP Hükümetine koltuk değnekliği yapan Turgay Avcı ve arkadaşları, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de CTP eski Genel Başkanı ve CTP destekli Cumhurbaşkanı adayı Mehmet Ali Talat’ın yanında saf tutmayı tercih etti. Tutarlı siyasette ve akla uygun olmadığı için beklenmeyen bu ittifak sonucu, CTP’yi terk eden Birleşik Güçler’in yerini, Turgay Avcı ve Arkadaşları alarak CTP-KD’yi yarattılar.

CTP’ye ve adaylarına son dönemde her koşulda Koltuk Değnekliği yapan Turgay Avcı ve partisi ÖRP, CTP’nin Birleşik Güçler’inin yerini aldığı için, CTP de siyaseten yeni bir ittifakı kurumsallaştırmış görünüyor. Bu ittifak, CTP- KD (Koltuk Değneği ya da Turgay Avcı ve partisi) bütünleşmesi olarak değerlendirilebilir.

Turgay Avcı’nın siyasetin temel parametrelerini tepetaklak eden akla ziyan kararları ile bir siyasi partiyi başarısızlığa götüren bütün kararları ardı ardına aldığını görüyoruz. Ancak, bu kararları alacağını da haftalar öncesinden biliyoruz. Yeni Siyaset anlayışı gibi siyasi bir vizyonla yola çıkarak bunu siyasette tutarsızlığa, zeminsizliğe, güven kaybına, dar grupçuluğa, son dakika pazarlıkçılığına, tek adamlığa ve her şeyden önce de Koltuk Değnekliği siyasetine dönüştüren Turgay Avcı, böylece başkanlığını yaptığı siyasi partiye ve yeni siyaset anlayışına da çok büyük bir darbe indirmiştir. Bu noktadan sonra, kim yeni siyaset derse, herkesin yüzünde hafif bir gülümseme ile Turgay Avcı’nın tutarsızlıkları akla gelmektedir. Turgay Avcı’yı taklit eden Tahsin Ertuğruloğlu’nun “yeni siyaset” söyleminin ardında da “çark etmenin” ve “tutarsızlığın” adresi bulunduğu çok açıktır.

Kıbrıs Türk Siyasetine pazarlıkçılığı, güven kaybını, sağ gösterip sol vurmayı, söylem ve eylem farklılığını, sesini yükselterek konuşmayı, tek adamcılığı ve her şeyden önce de Koltuk Değnekliği siyasetini kazandırmış olan Turgay Avcı, CTP destekli Cumhurbaşkanı adayı Talat’a ve BG’sini kaybetmiş CTP’ye hayırlı olsun. Siyasetimize
CTP-KD uğurlu olsun !

671450cookie-checkCTP- KD Koltuk Değnekliği Siyaseti ve Turgay Avcı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.