“Cuma gününden önce karar beklemeyin”

DTP hakkındaki kapatma davasında, karar için toplanan Anayasa Mahkemesi’nin ilk günkü müzakeresi yaklaşık 12 saat sürdü.

Kılıç, DTP hakkındaki kapatma davasında, Yüksek Mahkeme’nin ilk günkü müzakeresinin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

”Herhangi bir sonuç açıklayacak değilim. Sadece size çalışmalarımızın safahatıyla ilgili küçük bir bilgi vermek istiyorum” diyen Kılıç, şunları söyledi:

”Cuma gününden önce bir karar çıkması mümkün gözükmüyor. O nedenle Cuma gününe kadar rahatlıkla işinize bakabilirsiniz. Cuma günü yeniden bir değerlendirme yapıp size o değerlendirmeyi açıklarız. Eğer bir sonuç alacak gibi olursak Cuma günü bunu size açıklamak üzere en kısa sürede bilgi ulaştırılır, ulaştırılacak. Bu konuda endişe etmeyin, ama gözüken o ki Cuma gününden önce bir şey çıkması mümkün değil. Mahkeme heyetimiz delilleri tek tek değerlendirmek ve bu konudaki düşüncelerini uzun uzun anlatarak sonuç almak durumundadır. O nedenle de malumunuz olduğu üzere 141 adet delilin ortaya getirildiği bir davada, bunun bir zaman dilimi içerisinde olacağı, bir zaman alacağı normal karşılanmalıdır. O nedenle bu konuda çok fazla heyecanlanmayın, sonuç beklemeyin. O yönüyle ifade ediyorum Cuma gününden önce bir sonuç alınması gözükmüyor. Eğer Cuma böyle bir şey olursa size bunu açıklarım, söylerim.”

SORULAR

Soruları da yanıtlayan Kılıç, bir soru üzerine, ”Eğer bitiremezsek devam edeceğiz. Konu sonuçlanana kadar devam edeceğiz” dedi.

Kılıç, ”Hazine yardımı ile ilgili sürekli tartışılan bir konu var, Parti Hazine yardımı almadığı için. Bunu bir ön sorun olarak gördünüz mü?” sorusuna, ”Hayır, bir değerlendirme yapmadık. Çünkü şu anda daha delillerin değerlendirilmesi ile ilgili aşamayı götürüyoruz, usul sorunları var, onları yürütüyoruz. O konuda geniş değerlendirmeler yapıyor arkadaşlarımız. O nedenle çok kısa bir süre içerisinde sonuç çıkacağa benzemiyor” yanıtını verdi.

”Çalışma süresi her gün bu kadar mı olacak?” sorusu üzerine Kılıç, ”Evet, geç saatlere kadar böyle devam edeceğiz” dedi.
Kılıç, ”Usul sorunları ile ilgili herhangi bir ara karar verildi mi?” sorusuna, ”Tabii ki” yanıtını verdi.

Ara kararı açıklayamayacağını ifade eden Kılıç, ”Dava sonuçlandığı anda bunlarla ilgili sorduğunuz zaman gerekli bilgiler verilecektir” diye yanıtladı.

Haşim Kılıç, bir başka soru üzerine de Cuma gününe kadar böyle geç vakitlere kadar aralıksız çalışacaklarını dile getirdi.
DTP hakkındaki kapatma davasında, karar için toplanan Anayasa Mahkemesi’nin ilk günkü müzakeresi yaklaşık 12 saat sürdü.

Yüksek Mahkeme heyeti, karar verene kadar aralıksız her gün bir araya gelecek.

Mahkeme, dava devam ederken Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan veya DTP’den bilgi ve belge isteyebilecek.
Anayasa’ya göre bir siyasi partinin kapatılmasına karar verilebilmesi için nitelikli çoğunluğun oyu aranacak. Buna göre, kapatma kararı için Anayasa Mahkemesi’nin 11 asıl üyesinin en az 7’sinin oyu gerekecek.

1226220cookie-check“Cuma gününden önce karar beklemeyin”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.