Cumartesi günü Blair uyarılacak

Söz konusu üç büyük organizasyon Irak ve Afganistan savaşının durdurulması, İran’a tehditten ve nükleer silahlanmadan vazgeçilmesi için 24 Şubat Cumartesi günü hükümete uyarı gösterisi düzenliyor.


24 Şubat Cumartesi günü öğleyin geleneksel gösteri alanı Hyde Park’ta toplanacak protestocular Trafalgar Square’e doğru yürüyecek. 10 Downing Street’deki Başbakanlık’ın kapısında sona erecek gösteriye yüzbinden fazla katılım bekleniyor…


Koalisyon’dan yapılan açıklamada ülke çapında 80 şehirden kalkacak otobüslerin Londra’da miting alanında buluşacağı ve gösterinin en büyük savaş karşıtı protesto olmasının beklendiği belirtildi.


Sivil toplum örgütleri, sendikalar ve siyasi partilerin sol kanat temsilcilerinin de yer aldığı Koalisyon’un açıklamasında İngiltere’nin Trident nükleer başlıklı füzeler için 76 milyar Sterlin ayırması da eleştirilirek gösterinin Başbakan Blair’e ciddi bir uyarı niteliğinde olacağı öne sürüldü.


Geçen hafta da aralarında ünlü astrofizikçi Stephen Hawking, Anglikan Kilisesi’nin önderi Başpiskopos Rowan Williams, sinema oyuncusu Emma Thompson ve Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone gibi isimlerin yer aldığı sanat, bilim, din ve siyaset dünyasından önde gelen 100 aydını Başbakan Tony Blair’e hitaben yayınladıkları açık mektupta hükümetin nükleer yatırımlarını yeniden gözden geçirmesi istenmişti.


YÜRÜYÜŞ İÇİN İZLENECEK YOL: http://www.stopwar.org.uk/_Current/documents/RouteMap24Feb07.pdf



FOTOĞRAF: Geçen yıl yapılan savaş karşıtı gösteride Başbakanlık önüne savaşta ölen çocukların anısına binlerce çocuk ayakkabısı atılmıştı…

799750cookie-checkCumartesi günü Blair uyarılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.