Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Moskova’da

Grizlov, görüşmenin başında yaptığı açıklamada, son dönemde iki ülke arasındaki dostluk ilişkilerinde büyük gelişme sağlandığını belirterek, kendilerinin de bu ilişkilerin daha da geliştirilmesine katkı sunmaya çalıştıklarını kaydetti.

Eski TBMM Başkanı Bülent Arınç’ın 2006 yılında Moskova’yı ziyaret ettiğini, kendilerinin de buna karşılık Türkiye’ye ziyarette bulunduklarını ifade eden Grizlov, “Sayın TBMM Başkanı Köksal Toptan’ı haziran ayında Moskova’ya bekliyoruz. Bu ziyaretleri yılda iki kez düzenlemeyi planlıyoruz ” dedi.

Cumhurbaşkanı Gül de Duma’yı ziyaret etmekten memnuniyet duyduğunu belirterek, iki ülke işbirliğinin parlamentolar arasında sürdürülmesinin sevindirici olduğunu vurguladı.
Gül, daha sonra Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Sergey Mironov ile de bir araya geldikten sonra Kremlim Sarayı’nda Meçhul Asker Anıtı’na çelenk koyup saygı duruşunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Gül, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev ile önce baş başa ardından heyetler arası görüşmelerde bulunduktan sonra ortak basın açıklaması yapacak.
 

1187950cookie-checkCumhurbaşkanı Abdullah Gül Moskova’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.