Cumhurbaşkanlığı süreci başladı

Genel Kurulda, Meclis Başkanlık Divanı’nın oluşmasının ardından TBMM Başkanı Köksal Toptan, Cumhurbaşkanı seçimi için adaylık başvuru süresinin bugünden itibaren başladığını, bu sürenin 19 Ağustos Pazar günü saat 24.00’de sona ereceğini söyledi.
Toptan, Cumhurbaşkanı seçimi için yapılacak turların 20 Ağustos’tan itibaren 20 günde tamamlanması gerektiğini belirterek, ”Başkanlığımıza seçimlere ilişkin bir Danışma Kurulu kararı gelmemiştir” dedi.


İLK TUR 20 AĞUSTOSTA


Cumhurbaşkanı seçiminin ilk turu, 20 Ağustos Pazartesi günü yapılacak. Sonuç alınamazsa 2. tur 24 Ağustos Cuma günü yapılacak. Bu turda da cumhurbaşkanı seçilemezse 3. tur 28 Ağustos Salı günü gerçekleştirilecek. 3 turdan da sonuç alınamazsa cumhurbaşkanı seçiminin son turu 1 Eylül Cumartesi günü yapılacak.


Meclis, cumhurbaşkanı seçimi yapılacak günlerde saat 15.00’de toplanacak.


Genel Kurul, 14 Ağustos Salı, 15 Ağustos Çarşamba ve 16 Ağustos Perşembe günleri toplanmayacak.


ERDOĞAN: “PAZARTESİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”


Öte yandan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı seçim takvimini 13 Ağustos Pazartesi günü toplanacak olan Bakanlar Kurulu ve AK Parti MYK toplantısında değerlendireceklerini söyledi.


Erdoğan, muhalefet liderleriyle görüşüp görüşmeyeceği sorusuna ise ”Artık ben mi yoksa aday olan arkadaşlarımız mı görüşür o belirsiz” yanıtını verdi. ”Arkadaşlarımız dediniz…” denmesi üzerine de Erdoğan, ”Olabilir… Arkadaşlar olabilir, arkadaş olabilir” dedi.


KABİNE EN KISA ZAMANDA


Başbakan Erdoğan, ”Yeni kabineyi ne zaman Cumhurbaşkanına sunacağı” sorusuna karşılık, ”Süreç biliyorsunuz başladı. Bugün kabineyle ilgili süreç de başladı. Yani en kısa zamanda bitirip sunmayı düşünüyorum” derken, ”Yeni cumhurbaşkanını bekleyecek misiniz?” sorusuna, ”Böyle bir şeyim yok. Böyle bir önyargım yok” diye konuştu.
 
 

1046720cookie-checkCumhurbaşkanlığı süreci başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.