Cumhuriyet “balo”yla da kutlandı

Pazar günü akşamı Haringey’deki Regency Banqueting Hall’da gerçekleşen Cumhuriyet Balosu’na, Türkiye’nin Londra Büyükelçilik ve Başkonsolosluk yetkilileri, Türk ve İngiliz politikacılar, işadamları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Protokol masasının üstünde Türk, İngiliz, KKTC, Azerbaycan ve Kırgızistan bayraklarının asıldığı gecedeki konuklar arasında Azerbaycan Büyükelçisi Fahrettin Kurbanov ve eşi, Kırgızistan Müsteşarı Zamira Tohtohodjaeva, KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü ve eşi ile İşçi Partisi Enfield Milletvekili Andy Love da yer aldı.

Galatasaraylı futbolcu Tugay Kerimoglu’nun geceye katılacağı bildirilmesine karşın Kerimoğlu’nun babasının rahatsızlığı nedeniyle baloya gelemediği belirtildi. Ayrıca gecede Türk-İngiliz Sanayi ve Ticaret Odası’ndan (Turkish-British Chamber of Commerce and Industry -TBCCI) ve muhafazakar partide politika yapan Türklerden bir katılımcı olmaması da dikkati çekti.

Her yıl olduğu gibi resepsiyon sonrasında saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan baloda İTDF Başkanı Şener Sağlam açılış konuşmasında 29 Ekim’in önemine değinerek İngiltere’deki TÜrk toplumunun çatı örgütü olarak bu özel günü hep birlikte kutlamaktan gurur duyduklarını belirtti…

BAŞKONSOLOS’TAN KUTLAMA

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli de konuşmasında Türk ulusunun 86 yıl önce tarihinin en zor günlerinde birlik ve beraberlik içinde onurunu yeniden kazandığını vurgulayarak, “Türk ulusu 29 Ekim’de cesur bir adımla bağımsız, güçlü, aydınlık, çağdaş ve saygın bir devlet kurmuştur. Tüm dünyaya örnek olan bu modernleşme hamlesi, cumhuriyetin kuruluş ilkeleri olan üstün değerler sayesinde başarılı olmuş ve bugünlere gelinmiştir. Bu üstün değerler sayesinde bugün Türk ulusu ileriye ümit ve güvenle bakmaktadır. Bunu borçlu olduğumuz cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk’ü de ölüm yıldönümü öncesinde minnet ve şükran ile yad ediyoruz” dedi.

Kaleli şöyle devam etti:

“Yurt dışında yaşayan vatandaşımız ve soydaşımız için temmennimiz cumhuriyetimizin temeli olan tüm değerler etrafında oluşturacakları beraberlik ve dayanışma ile kimliklerini koruyarak bulundukları ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi hayatına en aktif bir şekilde katılmalarıdır. Vatandaş ve soydaşlarımızın kurdukları derneklerin toplumumuza bu yönde yaptıkları önderliği takdirle karşılıyorum. Bunlar arasında bu geceyi anlamlı organizasyonunu başarıyla gerçekleştiren İTDF’nu özellikle kutluyor ve topluma katkılarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.”

Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nun folklör gösterisiyle devam eden gecede Kelebekler Grubu eşliğinde müzik ve folklor, ödül töreni ve piyango çekilişi de yer aldı. Gecede ayrıca genç opera sanatçısı Cenk Karaferya sürpriz bir program sundu.

FOTOĞRAFLAR:

The Turkish Times ailesi de Cumhuriyet Balosu çoşkusuna katıldı…

İTDF Başkanı Şener Sağlam heyecanla yaptığı açılış konuşmasında 29 Ekim’in Türk toplumu için önemini anlattı

Dr. Fazıl Küçük Türk Okulu’nun folklör gösterisi gecede büyük alkış aldı.

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, İşçi Partisi Enfield Milletvekili Andy Love’a “Hoşgeldiniz” derken.

Türkiye’nin Londra Başkonsolosu Bahadır Kaleli, yurt dışında yaşayan vatandaş ve soydaşların bulundukları ülkenin ekonomik, sosyal, kültürel ve siyasi hayatına en aktif bir şekilde katılmalarını istedi…

Azerbaycan Büyükelçisi Fahrettin Kurbanov ve eşi

826770cookie-checkCumhuriyet “balo”yla da kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.