Cumhuriyet Bayramı, Van depremi ve şehit askerlerin gölgesinde Viyana’da da kutlandı

Şehitlere ve Van Depremi kayıpları anısına saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan Cumhuriyet Beyramı töreni, AADD Başkan Vekili Yusuf Genç’in konuşmasıyla açıldı.

AADD Başkan Vekili Yusuf Genç günün önemi ve anlamını belirten konuşmasında Van Depremi ve asker şehitlerinden dolayı törenin eğlence bölümünü iptal ettiklerini duyurdu. Konuşmasında Yusuf Genç, iptal edilen Cumhuriyet Bayramı’nın kutlanmasına sebep olan sehitlerimizin ve Van Depremi’nin suistimal edilmesinin tesadüf olmadığını ifade etti. Yusuf Genç konuşmasında Cumhuriyet’in erdeminin “Türk toplumunu ulus olma bilincine kavuşturması ve bireyi yurttaş konumuna yüksetlemesidir“ dedikten sonra “Milletimiz, Cumhuriyetle birlikte ulusal bir devletin, onurlu, özgürce düşünebilen ve eşit haklara sahip yurttaşları haline gelmiş, devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur“ sözlerini kullandı. Konuşmasının devamında Genç „Hak ve hürriyetlerinden yoksun toplumların ayakta kalmaları ve yaşamaları mümkün değildir. Bu nedenle, bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev, Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğünü savunmak, Atatürk ilke ve inkilaplarını koruyup, iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır“ dedi.

Van Depremi’nde hayatlarını yitirenleri andıktan, yaralılara acil şifalar diledikten sonra, „şehitlerimizin ruhu şad olsun“ diyerek, günümüz Türkiye‘sinin görünümünden mutlu olmadıklarını belirtti. Konuşmasına şu sözlerle devam etti:

“2002 yılında neredeyse sıfıra inen Terör olayları neden şimdi hemen hemen hergün şehitler vermemize sebep oluyor. Acaba bunun sebebi Türk Silahlı Kuvvetlerinin 660 subayının yargılandığı, 280 subayının tutuklu olduğu, toplam 360 generalinden 70’i tutuklu iken yine aynı TSK’nin terör ile mücadelede başarılı olmasını hayal etmemizden mi kaynaklanıyor? Yoksa asli görevi Türkiye Cumhuriyetinin milli bütünlüğüne, varlığına, Anayasal düzenine karşı içten ve dıştan yöneltilen faaliyetleri toplamak olan ve Başbakanlığa bağlı olan Milli Istihbarat Teşkilatı’nın bazı çalışanlarının İmralı’daki teröristbaşı ile pazarlıklar yapmasından mı kaynaklaniyor?“ Bu sorunun cevabı „Evet“tir diyen Genç sözlerinde şu kelimeleri kullanmıştır: „Emperyalizmin kanlı planı BOP’un eşbaşkanı ve onun hükümetine, Gladyo-Cemaat ve Tarikat oluşumuna tahammül ettiğimiz hergün, bizde bu suça ortak oluyoruz.“

Cumhuriyet’in 88. Yıldönümü Kutlaması AADD Başkan Vekili Yusuf Genç’in konuşmasından sonra çocuk cumhuriyetçiler Asya ve Gülce tarafından okunan şiirlerle devam etti. Daha sonra ise AADD gençleri adına Kerem Deveci bir konuşma yaptı. Konuşmasında şehitlerin anıları önünde saygıyla eğildiğini ve Van Depremi’nde hayatını kaybedelere Allah’tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Kerem Deveci sözlerine şöyle devam etti:

“29 Ekim kutlamalarının daha çoşkulu ve tüm vatandaslarımızın bütünlüğünü perçinlemesi gereken bu günlerde kutlanması gerekirken, malesef Türkiye‘de Cumhuriyet Bayramı’nı kutlama törenleri depremzedeler suistimal edilerek, iptal ediliyor ve ülkemizin en önemli günü olan Cumhuriyet Bayramı‘nı kutlayamaz imaji ile aciz durumda gösteriyor. Ama devlet büyüklerimiz bir gazetenin 50. yıl kutlamalarına katılırken, orada o depremzedeler sözkonusu bile edilmemiştir“.

Konuşmalardan sonra müzik, fotograflar eşliğinde “Bu memleket bizim“ temalı Kurtuluştan Kuruluşa gösterimi öğretmenler Şakir Güler ve Elif M. Güçlü tarafından sunulmuştur.

1532780cookie-checkCumhuriyet Bayramı, Van depremi ve şehit askerlerin gölgesinde Viyana’da da kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.