Cumhuriyet Cakarta’da da kutlandı

Cakarta Türk Büyükelçiliği tarafından organize edilen resepsiyon Shangri-La Hotel Grand Ballroom da gerçekleştirildi. Resepsiyona Endonezya hükümet temsilcileri, yabancı misyon şefleri ile Endonezya’da yaşayan Türk toplumu davet edildi.

Endonezya ve Türkiye milli marşlarının dinlenmesinin ardından Türkiye’nin Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam günün anlam ve önemini ifade konuşmasını yaptı ve Cumhuriyet’in 90. yılı şerefine pasta kesimine geçildi. Pasta kesilmesine barış, birlik ve beraberliği temsil etmesi açısından gecede hazır bulunan tüm büyükelçiler davet edildi ve beraber fotoğraf çektirildi.

Büyükelçi Zekeriya Akçam Türk toplumuna gönderdiği davetiye de duygularını şöyle ifade etmişti:

“Cumhuriyetimizin kuruluşunun 90. yıldönümünü ülkemizde ve yurt dışında kutlayacak olmanın gurur ve heyecanını duyuyoruz. Geçmişimizden aldığımız güç ve güvenle, ülkemizi daha büyük hedeflere ulaştıracak bilinç ve kararlılığı paylaştığımızdan eminim.

Milletimize çağdaş uygarlık yolunu açan önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün, dava arkadaşlarının, şehitlerimizin ve Cumhuriyet’e emeği geçen büyüklerimizin hatıraları önünde şükranla eğiliyorum. Onların zorlu koşullarda, verdikleri büyük mücadelenin ürünü olan Cumhuriyetin ideallerini birlik ve beraberlik içinde koruyacağımıza ve yükselteceğimize olan inancımız tamdır.”

Yaklaşık 1000 kişinin davet edildiği Cumhuriyet’in 90. yılını kutlama etkinliğine davetliler tarafından gösterilen ilgi büyüktü. Son anda bastıran yağmur ve sebep olduğu trafik sıkışıklığı nedeniyle gecikerek de olsa kutlamaya katılanlar mutlu, Türkler ayrıca gururluydu. Resepsiyon boyunca davetlilere Türk müziğinden örnekler sunuldu ve Türk yemekleri ikram edildi.

FOTOĞRAFLAR

Açık Gazete Cakarta muhabirimiz GÜlseren Tozkoparan Jordan (ortada) ile Cakarta Büyükelçisi Zekeriya Akçam ve eşi Ayşe Akçam

1555620cookie-checkCumhuriyet Cakarta’da da kutlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.