Cumhuriyet Gazetesi Antalya’yı künyesinden neden sildi!

Bir süredir yazarlarının istifası ve işten çıkarılmalarıyla gündeme gelen Cumhuriyet Gazetesi yönetimi, tartışılacak bir karara daha imza attı. 4 yıldır yayın hayatını sürdüren Cumhuriyet Akdeniz ekinin, yayın hayatına “zarar ettiği” gerekçesiyle son verildi. Ancak karar bununla da kalmadı. Gazete yönetimi, 10 yıl önce İlhan Selçuk’un girişimiyle kurulan Antalya bürosunu da 1 Haziran itibari ile kapatma kararı aldı. Kararın, Cumhuriyet Gazetesi’nin kuruluş yıldönümü olan 7 Mayıs tarihinde bölge eki ilgililerine tebliğ edilmesi dikkat çekti.

‘ZARAR EDİYOR’ GEREKÇESİYLE AKDENİZ EKİ KAPATILDI

Antalya, Afyon, Isparta ve Burdur gibi bölge kentlerinin yanısıra Fethiye’yi de kapsayan yayıncılığını dört yıldır sürdüren Cumhuriyet Akdeniz ekinin yayınının sonlandırılması bölgede şaşkınlık ve üzüntü yarattı. Özellikle muhalif basının susturulduğu bir dönemde alınan kararın, yalnızca “zarar ettiği” gerekçesine dayandırılamayacağı dile getirilirken, bölge ekinin reklam gelirlerinde büyük bir sıkıntının olmadığı belirtiliyor. Dört yıldır özveriyle çıkarılan bölge ekinin bugün yayınlanan son sayısında kapatılma kararı okuyuculara, “Cumhuriyet Gazetesi Antalya Bürosu ve 1 Haziran 2009’da yayın hayatına başlayan Cumhuriyet Gazetesi’nin günlük çıkan tek eki, ‘Cumhuriyet Akdeniz’; zarar ettiği gerekçesiyle bugün itibariyle kapatılıyor. Süreçte emeği geçenler sağolsun” ifadeleriyle duyuruldu.

DEMOPKRATİK REFLEKSLER BİR MECRASINI YİTİRDİ

Antalya ve çevre illerdeki yaşam alanlarının yağmalanmasına karşı sürdürdüğü ilkeli yayıncılık anlayışının yanısıra bölgedeki demokratik reflekslerin kamuoyuna yansıtıldığı bir mecra olan gazetenin yayınına son verilmesi akıllarda soru işaretleri bıraktı. Ahmet Oruçoğlu yönetimindeki Cumhuriyet’in Antalya bölge bürosunda 5’i kadrolu, 2’si de telifli çalışan olmak üzere 7 kişilik bir ekip görev yapıyordu.

KARARIN ARDINDA BAŞKA GEREKÇELER Mİ VAR

Bir yandan yılda yaklaşık 15- 20 milyar dolarlık tarım ve turizm girdisi sağlayan Antalya’da, diğer yandan da ülkede benzeri görülmemiş bir rant yağması yaşanırken bu konuda gösterilecek toplumsal reflekslerin önemli bir mecrasını yitirdiği görüşü dile getiriliyor. Expo 2016’ya hazırlanan kentte, yerel seçimlere de kısa bir süre kala alınan kararın arkasında başka gerekçelerin olup olmadığı şimdilik bilinmiyor. Ancak Cumhuriyet Gazetesi yönetiminin “gazetenin tirajını düşürdüğü” idiasıyla bir süredir eklere karşı bir tavır aldığı konuşulurken, Akdeniz ekinin genel tiraj düşüşüne rağmen bölgedeki haberciliğiyle gazetenin kan kaybını önlediği dile getiriliyor.

1550220cookie-checkCumhuriyet Gazetesi Antalya’yı künyesinden neden sildi!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.