Cumhuriyet gazetesi duruşması gergin başladı

“Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına ve anayasal düzene karşı suç işlemek” iddiasıyla üçü tutuklu yargılanan Cumhuriyet gazetesinin yönetici, yazar, muhabir ve avukatları hakkındaki davanın altıncı duruşması Silivri Cezaevi Yerleşkesi’nde görülmeye başlandı.

Duruşmayı izlemeye gidenler uzun araç kuyruklarıyla karşılaştı. Cumhuriyet gazetesinin aktardığına göre, yapılan GBT sorgusu nedeniyle bu kuyruğun oluştuğu anlaşıldı.

Duruşma öncesi aralarında CHP milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Utku Çakırözer ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko’nun da bulunduğu bir grup basın açıklaması yapmak istedi. Güvenlik güçleri gruba “OHAL süresince valilik kararıyla basın açıklaması yasaktır” şeklinde bildirimde bulunarak izin vermedi.

Daha sonra sadece milletvekillerinin açıklama yapmasına izin verildi.

Cumhuriyet gazetesi ve diğer gazetecilerin aktardığına göre, milletvekilleri Sezgin Tanrıkulu ve Utku Çakırözer’in konuşmasından sonra DİSK Genel Başkanı Kani Beko söz almak istedi. Beko’yu gözaltına almak isteyen polis, Tanrıkulu ve Çakırözer’in araya girmesiyle Beko’yu bıraktı.

2167200cookie-checkCumhuriyet gazetesi duruşması gergin başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.