Cumhuriyet gazetesine operasyon…

Cumhuriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazarlar Aydın Engin, Hikmet Çetinkaya, Hakan Kara ve Turhan Günay gözaltına alındı.

Sabuncu, “Paralel devlet yapılanması, PDY ve PKK ve KCK’ya üye olmamakla birlikte yardım etme” suçlamasıyla, Aydın Engin, “FETÖ-PKK’ye yardım”, Hakan Kara ise “FETÖ’ye yardım” suçlamasıyla gözaltına alındı. Orhan Erinç’in evinde yapılıyor. Erinç’in yaşı sebebiyle gözaltına alınmadığı öğrenildi. Eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar’ın da evinde arama yapılıyor.

Gözaltı kararı verilen isimler şöyle:

Murat Sabuncu- Gözaltında
Bülent Yener- Gözaltında
Turhan Günay-Gözaltında
Aydın Engin-Gözaltında
Orhan Erinç: Evinde arama yapıldı, gözaltına alınmadı
Akın Atalay: Yurt dışında
Eser Sevinç: Gözaltında
Hakan Kara: Gözaltında
Hikmet Çetinkaya: Gözaltında, evinde arama yapıldı
Musa Kart: Gözaltında
Bülent Utku: Gözaltında
Güray Öz: Gözaltında
Mustafa Kemal Güngör: Gözaltında
Önder Çelik: Gözaltında
Nebil Özgentürk- Yurtdışında
Müslüm Özışık

Turhan Günay ve Hakan Kara’nın evindeki bilgisayar ve laptoplara el konularak Vatan Emniyet’e götürüldü.

Gözaltına alınan Cumhuriyet yazar ve yöneticilerine bir de avukat yasağı

AKIN ATALAY HAKKINDA GÖZALTI KARARI

Yurtdışında olan İcra Kurulu Başkanı Akın Atalay hakkında da gözaltı kararı var. Atalay’ın evinde arama sürüyor.

GÜRAY ÖZ İSTANBUL’A GETİRİLİYOR

Ankara’da gözaltına alınan Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Cumhuriyet gazetesi yazarı Güray Öz Ankara Terörle Mücadele’den İstanbul’a getiriliyor. Öz’ün evinde arama sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan çizer Musa Kart’ın evinde arama sürüyor.

Hakkında gözaltı kararı bulunan Cumhuriyet çalışanları: Önder Çelik, Bülent Utku, Mustafa Kemal Güngör, Eser Sevinç, Müslüm Özışık, Nebil Özgentürk

Cumhuriyet gazetesi yazarı Can Dündar yurtdışında olduğu için hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

BAŞSAVCILIK’TAN BASIN AÇIKLAMASI

Darbeye ilk karşı çıkan gazete olan Cumhuriyet gazetesi’ne açıklamada FETÖ/PDY suçlaması yapıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan soruşturmayla ilgili yapılan açıklama şöyle: “Yenigün Haber Ajansı Basın ve Yayıncılık Anonim Şirketi (Cumhuriyet Gazetesi) ve gazetenin imtiyaz sahibi konusundaki Cumhuriyet Vakfı yöneticileri hakkında, PKK/KCK ve FETÖ/PDY Terör örgütlerine müzahir olduklarına, 02/04/2013 tarih ve 2013/4 sayılı yönetim kurulu toplantısında alınan vakıf üyeliğine seçim kararının usulsüz olduğuna, 15 Temmuz darbe girişiminden kısa bir süre öncesinde darbeyi meşrulaştırıcı yayınlar yapıldığına dair iddia ve tespitler üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ suçlarından bir kısım şüpheliler hakkında 18/08/2016 tarihinde soruşturma başlatılmıştır.

Soruşturma kapsamında alınan MASAK Vakıflar Genel Müdürlüğü ve bilirkişi raporları doğrultusunda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosunun talebi ile Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğinden şüpheliler hakkında arama ve gözaltı kararı alınmış olup soruşturma işlemlerine devam edilmektedir”

2023710cookie-checkCumhuriyet gazetesine operasyon…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.