Cumhuriyet Mitingi’ne 10 bin polis

Ankara Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden aldığı bilgiye göre, çeşitli sivil toplum kuruluşlarınca düzenlenen Cumhuriyet Mitinge, kent dışından da katılım olması bekleniyor. Yetkililer, mitingin mitingin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için alınan güvenlik önlemlerinin en üst seviyede tutulduğunu kaydettiler.


Bu kapsamda, mitingde bin 500’ü çevre illerden, bin 500’ü ise Genel Müdürlük kadrosundan takviye olarak alınan toplam 10 bin polis görev alacak.


BAZI YOLLAR ULAŞIMA KAPATILACAK


Miting dolayısıyla Cumartesi günü saat 07.00’den itibaren Tandoğan Meydanına çıkan yollar trafiğe kapatılacak.


Tandoğan Meydanı’nın yanı sıra Beşevler Kavşağı, Kazımkarabekir Caddesi, GMK Bulvarı, Gençlik Caddesi ve Akdeniz Caddesi öncelikli olarak trafiğe kapatılacak. Ankara dışından gelen otobüsler AKM’nin bulunduğu alanda (eski hipodrom) park edilecek, otobüslerin geliş güzergahında da önlemler alınacak.


Tandoğan Meydanı’na girişte kontrol noktaları oluşturulacak ve katılımcılar üstleri arandıktan sonra alana alınacak.


Katılımcıların bir bölümü miting öncesinde, bir bölümü ise mitingin ardından Anıtkabir’i ziyaret edecekler.


Saat 11.00’de başlaması planlanan miting süresince alan ve çevresi polis helikopteriyle de kontrol altında tutulacak. İhtiyaç duyulması halinde jandarma birlikleri de takviye olarak hazır tutulacak. Ayrıca miting alanının etrafındaki yüksek binalarda ise Özel Harekat Birliğine bağlı ekipler ile keskin nişancılar yerleştirilecek. Miting alanı kameralarla da sürekli izlenecek.


Mitingin sona ermesinden sonra, Tandoğan Meydanı belediye ekiplerince temizlendikten sonra trafiğe açılacak.


 


 


 

1041120cookie-checkCumhuriyet Mitingi’ne 10 bin polis

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.