Cumhuriyet tarihi bilgisayar oyunu oldu

Oyunun tasarımını yapan Kutsi Akıllı yaptığı açıklamada çalışmayı şöyle tanımladı:

“Kitap bilgileri gibi kuru olmayan ya da CD romlardaki gibi bilgiyi hap gibi vermeyen eğitici ve öğretici görsel bir oyun bu. Şans faktörünün yerine bilgiyi koyan her yaş için düzenlenmiş bir bilgisayar oyunu. İster çocuklarınızla, ister arkadaşlarınızla, isterseniz de tek başınıza bilgilenmek veya bilginizi ölçmek için oynayabilirsiniz.”

“Eurosoft, Bigsoft ve Kandemiroğlu firmasının hazırladığı bu çalışmanın fikir babası Oğan Kandemiroğlu. Oyunun grafikleri de ona ait” olduğunu belirten Akıllı, “Kızma Birader, Monopoly gibi oyunlardaki sistemden şans öğesini çıkararak yerine bilgiyi koyduk. I. Balkan Savaşı’ndan Hatay’ın anavatana katılmasına kadar olan tarihi süreci içeren binden fazla soruyu oyuna yerleştirdik. Oyun, alanında uzman olan kişilerin elinden çıktı. Örneğin binden fazla sorudan oluşan soru bankası tarih uzmanı İlkin Başar Özal tarafından oluşturuldu” diye konuştu.

“Unutmayın, tarihi doküman niteliğindeki bu set sadece okul çapındaki çocuklar için değil, büyükler de düşünülerek hazırlandı” diyen Akıllı CD’nin özelliklerini şöyle anlattı:

“Oyun altı kademeli sorulardan oluşuyor. Birinci kademede en kolay sorular var. Eğer bu kademeden oynarsanız her doğru cevapta bir birim ilerliyorsunuz. Ama eğer rakibiniz en zor soruların yer aldığı altıncı kademedeki sorularla yarışmaya katılırsa, her doğru cevapta altı birim ilerleyeceğini unutmamalısınız. Oyun boyunca Atatürk’ün izlediği yolu takip ederek Cumhuriyet’in kuruluşuna tanık oluyor ve Kurtuluş Savaşı ile Cumhuriyet’în kuruluşu hakkında bilgi ediniyorsunuz. Oyunda ayrıca Cumhuriyet tarihinin dönüm noktalarıyla ilgili dokuz tane etkileyici animasyon da var. 3 boyutlu grafik ve tasarımlarla hazırlanan bu animasyonlar sayesinde o dönemin heyecanını ve zorluklarını yaşamış gibi hissediyorsunuz kendinizi.”

İki CD’den oluşan “Cumhuriyet” oyun setinde; oyunun posteri, Atatürk’le ilgili resimler, İstiklal marşı, 10. yıl marşı, 50. yıl marşı, 75.yıl marşı mp3 olarak bulunuyor.

CD siparişi için: [email protected]

1104620cookie-checkCumhuriyet tarihi bilgisayar oyunu oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.