‘Cumhuriyet yürüyüşü’ne biber gazı

Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümü kutlamaları çerçevesinde Ankara’da yürüyüş yapılacak. Kent girişinde önlem alan güvenlik güçleri, yürüyüş için gelen araçları durdurdu ve araçta bulunanlara kimlik kontrolü yaptı.

Cumhuriyetin 89. kuruluş yıldönümü dolayısıyla Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığındaki devlet erkanı, Anıtkabir’i ziyaret etti.

Cumhuriyet’in 89. kuruluş yıldönümü nedeniyle Birinci Meclis önünde “Cumhuriyet yürüyüşü” yapılıyor.

Ankara Valiliği’nin Meclis önünde gösteri yapılmasına izin vermemesine rağmen binlerce kişi burada toplandı. Kalabalığın Sıhhiye’ye kadar uzandığı görüldü.

Binlerce kişi, ”Mustafa Kemal’in askerleriyiz”, “Türkiye laiktir, laik kalacak” ve ”Tam bağımsız Türkiye” şeklinde sloganlar attı.

Gruptakilerin ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri taşıdığı görüldü.

Anıtkabir’e yürüyüş yapılmasına izin vermeyen polis, Cumhuriyet Caddesi’ni kapattı. 4 panzerle yolu kesen polis ekipleri, yürüyüşe izin vermedi.

BİBER GAZLI MÜDAHALE

Öte yandan, kalabalığa katılmak isteyen bir grup, Cumhuriyet Bulvarı’ndan alana giriş yapmak istedi.

Ellerinde Türk bayrakları ve Atatürk posterleri bulunan grup, polis barikatı önünde Türk bayrağı açarak, alana girmek için ısrarını sürdürdü. Bunun üzerine polis ve grup arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Polis ekipleri, gruba biber gazı, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Yürüyüşe katılanlar da polise sopa ve pet şişeyle karşılık verdi.

Biber gazıdan vatandaşların yanı sıra basın mensupları da etkilendi.

Alanda bulunanlar da polisin müdahalesini protesto etti. Vatandaşlar “Faşizme karşı omuz omuza” sloganları attı.

KILIÇDAROĞLU: TÜRKİYE’YE YAKIŞMIYOR

Bu arada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da meydana geldi. Alana giremeyen Kılıçdaroğlu, bir süre Meclis’in içinde kaldı.

Gazetecilere açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, hükümeti eleştirdi.

Kutlamaların Türkiye Cumhuriyeti’ne yakışmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Bayramı halktan koparmak istiyorlar” dedi.

Öte yandan, kent girişinde araçları durduran güvenlik güçleri, çeşitli kontroller yaptı. Ekipler, araçlardaki vatandaşlara nüfus cüzdanlarını da sordu.

Aralarında İstanbul, Manisa, Yalova ve Balıkesir’in de bulunduğu birçok kentten yürüyüşe katılmak isteyen bazı gruplara izin verilmediği de öne sürülmüştü. (ntvmsnbc)

1362210cookie-check‘Cumhuriyet yürüyüşü’ne biber gazı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.