Cumhuriyet’e tango ile kutlama

29, 30, 31 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek 3 günlük tango buluşmasında Arjantinli dansçılar Gachi Fernandez, Sergio Cortazzo, Pancho ve Gabriela Amalfitani’nin dans gösterileri, Fransız orkestra El Tangazo, atölyeler, tango film gösterileri, söyleşi ve paneller var.


İtalyan Opera Merkezi, Yapı Kredi Kültür Sanat ve Pera Palas mekanlarında gerçekleşecek buluşmada İstanbul, tango dansı, müziği ve kültürüne doyacak.
      
DÜNYA TANGO FESTİVALİ’NİN DANSÇILARI
Tangoseverler, bu yıl Ekim ayında, Arjantin’de üçüncüsü gerçekleşecek olan Dünya Tango Festivali’nin broşür kapağı ve resmi web sitesinde fotoğrafları bulunan ünlü dansçı ve eğitmenler Sergio ve Gachi çiftinin gösterilerini izleyebilecek, hatta onlardan eğitim alabilecekler. (Çiftin Tangox2 Company, Una Noche De Tango ve Tangokinesis organizasyonları ile dünya turneleri var.)
      
ÜNLÜ DANSÇILAR PANCHO VE GABY
İstanbul Tango Buluşması’nda gösteri yapacak ve eğitim verecek diğer bir ünlü çift ise; Arjantin’in ünlü dansçı ve eğitmenlerinden Pancho ve Gaby.


Çift, gösteri performanslarıyla tüm dünyada tanınıyor. Tango Emocion, Tangox2 Company ve Perfumes de Tango organizasyonları ile dünya turneleri yapıyorlar.
      
PARİS’TEN EL TANGAZO ORKESTRASI
Buluşmanın bir diğer sürprizi, Paris’ten gelecek El Tangazo Orkestrası. Orkestra’nın Türkiye’ye ikinci gelişi. Daha önce trio (üçlü) olarak gelen El Tangazo tangoseverlere Pera Palas Otel’de unutulmaz saatler yaşatmıştı. Orkestra bu kez quartet (dörtlü) olarak geliyor.
      
TANGO FELSEFESİ VE KÜLTÜRÜ MASADA
Buluşma aynı zamanda panel ve söyleşilere de ev sahipliği yapacak. Milonga ve pist etiği, tango dansının Türkiye’deki gelişimi ve Türk tango müzik tarihi konulu panellerle Türkiye’de bir ilk gerçekleşecek ve tango felsefesi ve kültürü masaya yatırılacak.


Film gösterimleri ve Tango DJ’liğinin de işleneceği buluşma Türkiye’de Tango adına yapılanların en kapsamlısı. Arjantin Büyükelçisi Sebastian Brugo Marco 29 Ekim Cumhuriyet bayramındaki ilk milonganın açılışını bizzat yapacak.


Gündüzleri atölye çalışmaları, geceleri milonga (tango gecesi) formatında geçecek Buluşma’da tango dansçılarının yanısıra daha önce tangoyla tanışmamış olanlar için de tango sınıfları açılacak. Arjantin’in en ünlü hocalarıyla tangoya başlamayı düşünenler için bu kaçırılmaz bir fırsat olacak.


Buluşma mekanları ise tümüyle Beyoğlu’nda; bir zamanlar tangoya ev sahipliği de yapmış olan İtalyan Opera Merkezi, Yapı Kredi Kültür Sanat Salonları ve Hotel Pera Palas.


Tango Buluşması’nın biletlerine TicketTurk üzerinden online olarak ulaşmak mümkün.
       
Ayrıntılı bilgi;  www.tangobulusmasi.org

676410cookie-checkCumhuriyet’e tango ile kutlama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.