‘Dış ticarette sorun yaşanmaz…’

A.A muhabirinin, Türkiye’nin içinde bulunduğu seçim döneminin dış ticareti nasıl etkileyeceği yönündeki sorularını yanıtlayan Devlet Bakanı Tüzmen, seçimin dış ticareti etkileyeceği yönünde spekülasyonlar olduğunu, fakat buna inanmadığını söyledi.
Tüzmen, dış ticarette, Eximbank’ta ve gümrüklerde yapılan çalışmalarla altyapı hizmetlerini son derece iyi bir noktaya getirdiklerini belirterek, ”Dolayısıyla yaptığımız çalışmalar zaten bu seçim döneminin bu şekilde herhangi bir sıkıntıyla karşılaşmadan aşılması şeklinde idi” dedi.


Bu yıl ihracatta 100 milyar dolar ihracat hedefi koydukları hatırlatan Tüzmen, bu hedefi gerçekleştireceklerini bildirdi.


İstikrarlı bir ekonomi için her şeyden önce istikrarlı bir siyasi ortam gerektiğine işaret eden Tüzmen, ekonomide, dış ticarette çok önemli başarılar elde edildiğini kaydetti.


Türkiye’de şu anda kişi başına düşen milli gelirin 5 bin doların biraz üzerinde olduğunu hatırlatan Tüzmen, bir ülkede demokrasinin tüm kurum ve kuruluşlarıyla yaşatılması için bu kişi başına düşen milli gelirin yeterli olmadığını ifade etti. Tüzmen, bu nedenle Türkiye’nin esas hedefinin GSMH’yi ve kişi başına düşen geliri artırmak olduğunu vurguladı.

1043040cookie-check‘Dış ticarette sorun yaşanmaz…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.