DAEŞ’e ağır darbe!

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyon, DAEŞ’in dış operasyonlardan sorumlu elebaşlarından Abdul Gafur ve yardımcısı Ebu Hammam ile örgütün patlayıcı uzmanı Ebu Fattum’un hava saldırılarında öldürüldüğünü teyit etti.

ABD öncülüğündeki DAEŞ karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Ryan Dillon, koalisyonun hava saldırılarında, terör örgütü DAEŞ’in dış operasyonları ve bomba yapımından sorumlu üç elebaşının ve birçok üst düzey yetkilisinin öldüğünü teyit ettiklerini açıkladı.

Albay Dillon, Bağdat’tan video konferans yöntemi ile ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlanarak, DAEŞ’e karşı Irak ve Suriye’de yürütülen operasyonlar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Geçen hafta yedi DAEŞ elebaşının öldürüldüğünü teyit ettiklerini hatırlatan Dillon, bu hafta da örgütün dış operasyonlarından ve bomba yapımından sorumlu birçok elebaşının ölümünü teyit ettiklerini söyledi.

Dillon, 24 Temmuz’da Suriye’nin Ebu Kemal ili yakınlarında düzenlenen bir hava saldırısında, DAEŞ’in dış operasyonlarından sorumlu Abdul Gafur isimli teröristin öldürüldüğünü tespit ettiklerini kaydetti.

Sözcü Dillon, ayrıca Abdul Gafur’un yardımcısı Ebu Hammam ile üç DAEŞ militanının ise 16 Temmuz’da Dey ez-Zor yakınlarında düzenlenen bir hava saldırısında öldürüldüğünü dile getirdi.

Söz konusu iki militanın da Ortadoğu ve Batı ülkelerinde saldırı planlayan üst düzey örgüt mensubu olduğunu ifade eden Dillon, Gafur ve Hammam’ın öldürülmesinin DAEŞ’in bölgeler arası bağlantılarına darbe vurduğunu belirtti.

Diğer taraftan koalisyonun 13 Temmuz’da Meyadin yakınlarında düzenlediği bir hava saldırısında ise DAEŞ’in patlayıcı uzmanı Ebu Fattum isimli militanın öldürüldüğünü ifade eden Dillon, Fattum’un aynı zamanda yabancı ülkelerdeki DAEŞ militanlarına bomba yapımı ve yıkıcı eylemler düzenlemeleri konusunda yardımcı olduğunu öne sürdü.

LİSTEDE DOĞU AVRUPALI YABANCI SAVAŞÇILAR DA VAR

Koalisyon’un, Doğu Avrupa ülkelerinde DAEŞ için yabancı savaşçı devşiren örgüt mensuplarını da hedef aldığını dile getiren Dillon, 7 Temmuz’da Meyadin yakınlarında düzenlenen bir hava saldırısında Kosovalı Arnavut kökenli Lavdrim Muhaheri’nin öldürüldüğünü aktardı.

Dillon, Muhaheri’nin kendisini Kosovalı DAEŞ militanlarının lideri olarak adlandırdığını belirtti. Muhaheri’yi, birçok terör saldırısının planlayıcısı olarak tanımlayan Dillon, söz konusu militanın 2016 yılında Arnavutluk’ta oynanan İsrail-Arnavutluk milli takım maçlarına yönelik başarısız saldırının da planlayıcısı olduğunu dile getirdi.

Muhaheri’nin yanı sıra Balkan ülkelerinden DAEŞ’e katılan Jetmir İsmaili adlı militanın haziran ayında Rakka’da öldürüldüğünü vurgulayan Dillon, DAEŞ’in Avrupalı elebaşlarından Razim Kastrati’nin 16 Haziran’da Meyadin yakınlarında öldürüldüğü bilgisini paylaştı.

Muhaheri’nin yardımcılarından Irfan Hakifi’nin 7 Haziran’da Kayira yakınlarında öldürüldüğünü aktaran Dillon, Hakifi’nin de Güneydoğu Avrupa’dan militan devşirdiğini söyledi.

Dillon, 21 Mayıs’ta düzenlenen bir hava saldırısında ise Orhan Ramadani isimli DAEŞ elebaşının öldürüldüğünü kaydetti.

2110530cookie-checkDAEŞ’e ağır darbe!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.