Dağlarımız FETÖ’nün işgali altında mı?

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – FETÖ’den tutuklu iş adamının mermer ocağının bulunduğu alan, üç gündür jandarma gözetiminde…
 
15 Temmuz’da FETÖ örgütünün gerçekleştirdiği darbe girişiminde şehit olanların anısına İstanbul’da yapılması planlanan anıt için kullanılacak mermerin, FETÖ’den tutuklu olan işadamı S. Ç’nin firmasından alındığının ortaya çıkmasına yönelik tepkiler sürerken o firmayla ilgili çarpıcı bir gelişme yaşandı. Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Yeşilyurt köyünde bulunan FETÖ tutuklusu S. Ç’nin ailesine ait ‘Çobanlar Mermer’ firmasının ocağı çevresinde iki gün önce başlayan jandarma ablukası bugün de sürdü.
 
MERMER OCAKLARINDA GÖRÜLMEMİŞ OPERASYON
Isparta’nın Sütçüler ilçesine bağlı Yeşilyurt (Sığırlık) köyünde iki gündür görülmemiş bir operasyon yürütülüyor. Onlarca jandarma ve güvenlik güçleri eşliğinde bölgeye gelen ilgili kamu kurumu yetkilileri, iddiaya göre Yeşilyurt köyünde oldukça geniş bir alanda faaliyet yürüten mermer ocakları arasında yaşanan yol kavgası ve rödovans (kiralama) sorununu çözmeye çalışıyor.
 
‘OLAY YOL KAVGASI DEĞİL FETÖ’CÜ FİRMA’ İDDİASI
Onlarca jandarma ve güvenlik güçlerinin eşliğinde mermer ocağının bulunduğu alana gelen yetkililer uzun süren görüşmelerin ardından öğleden sonra bölgeden ayrıldı. Konuyla ilgili bilgisine başvurduğumuz yetkililer net bir açıklama yapmaktan kaçınırken, iki firma arasında yaşanan yol tartışması iddiasının durumu açıklamaya yetmediğini söyleyen Mahmut Aksu adlı vatandaş, olayın arkasında FETÖ’cü firmanın alandan çıkarılmak istendiğini öne sürdü.
 
YETKİLİLER NET BİR AÇIKLAMA YAPMADI
İki gün önce başlayan bu sabah saatlerinden itibaren yeniden hızlanan operasyonun ayrıntıları hakkında Isparta Valiliği başta olmak üzere bilgisine başvurduğumuz ilgili kamu kurumları net bir açıklama yapmazken yaşananları merakla izleyen köylüler ise olayı firmaların yol kavgasına bağlıyor.
 
Geçtiğimiz Şubat ayında yine bölgeye jandarmalar gelmiş ve mermer ocağının bulunduğu alan ablukaya alınmıştı.
 
FETÖ’CÜ FİRMA MERMER OCAĞINI KİRALADI
Ancak yaklaşık 300 hektarlık alanda faaliyet yürüten mermer ocaklarıyla ilgili yıllardır hukuk mücadelesi yürüten yöre köylülerinden Mahmut Aksu, jandarma eşliğinde yürütülen operasyonla ilgili çarpıcı bir iddiayı gündeme getirdi. Mahmut Aksu’nun iddiasına göre eski adı ‘Sığırlık’ olan Yeşilyurt köyünde mermer ocağı ruhsatı alan Denizli merkezli ‘Özçınar Elektrik ve Madencilik’ firması, ruhsata konu olan işletme sahasının bir bölümünü, Karmersan Mermer A.Ş ve Muğla merkezli Çobanlar Mermer Ltd. Şti. adında iki ayrı firmaya ‘rödovans’ usulüyle kiraladı.
Mermer
 
15 TEMMUZ ŞEHİTLERİ ANITININ MERMERİ FETÖ’CÜ FİRMADAN
Özçınar firmasının anlaşma yoluyla mermer ocağını kiraya verdiği Çobanlar Mermer firmasının yöneticisi olan S. Ç., FETÖ kapsamında tutuklanan işadamları arasında bulunuyordu. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde devletten 33,5 milyon TL teşvik aldığı iddiasıyla gündeme gelen S. Ç.’nin şirketinin, 15 Temmuz şehitleri için İstanbul’da yapılması planlanan anıtın mermerinin de tedarikçisi olduğunun ortaya çıkması tepki çekmişti.
 
‘FETÖ’CÜ FİRMA ADINI DEĞİŞTİRİP ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYOR’
Isparta’daki mermer ocağında süren operasyonun ayrıntıları hakkında yetkililerden bir açıklama beklenirken, FETÖ’cü mermer şirketi iddiasını ortaya atan Mahmut Aksu, “Olayın iki firma arasındaki yol kavgası olduğu söyleniyor. Eğer bunca jandarmanın buraya gelmesi, devletinin valisinin, jandarma komutanının gelmesi sadece yol içinse ortada bir gariplik var. Sorun yol olsa arazinin her yanında yol açılıp çözülebilir. Burada 2011 yılından bu yana anlatmaya çalıştığımız pislikler şimdi ortaya çıkmaya başladı. Sahibi FETÖ’den tutuklu olan firmanın adını değiştirerek burada faaliyetine devam ettiği iddia ediliyor. Burada yaşanan budur” diye konuştu.
Tartışmaların odağındaki mermer ocağı sahasının tarihi kalıntıların bulunduğu alanda yer aldığını da öne süren Aksu, yetkililerin bir an önce konuyla ilgili açıklama yaparak kamuoyunu bu konuda aydınlatmaları gerektiğini de sözlerine ekledi. 
2088210cookie-checkDağlarımız FETÖ’nün işgali altında mı?
Önceki haberDoğa savaşçısına infaz
Sonraki haberİNGİLTERE… Türkiye ve realpolitik
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.