Daha yaratıcı olmak için 11 ipucu

Bazı insanlarda yaratıcı taraf  baskı altında tutulur, fakat diğerlerinde, yüzeye daha yakındır.
 
Daha yaratıcı olmak için neye sahip olmak isterseniz isteyin, yaratıcılığınızı hipnoz yardımıyla geliştirebilirsiniz ve gizli yetenekleriniz için içinizdeki kendinize erişebilirsiniz.


Aşağıdaki  onbir  adım, yaratıcılığınızı geliştirmeniz için size yardım edecektir.


1-Beyninize alıştırma yaptıran çapraz bulmaca ve diğer bilmeceleri yapın.  Yaratıcı tarafınıza erişmek için ne kadar bunlara ihtiyacınız varsa, beyninizin o tarafını o kadar daha çok geliştirebileceksiniz.


2-Listeler oluşturun.
Her ne zaman biraz yaratıcı düşünmeye ihtiyacınız olan bir probleminiz olursa, bir liste yaparak beyninizin o tarafını çalıştırabilir ve yaratıcılığınızı arttırabilirsiniz.


Problemi çözebilmek  için mümkün olduğu kadar çok sayıda fikirleri yazın ve yaratıcılığınız  uçsun.  Size geldikleri zaman onları sorgulamayın, sadece onların hepsini yazın.


3-Bir takımın parçası olarak çalışın.Bir grup içinde çalışma ve beyin fırtınası yapma,  yaratıcılığınızı ifade etmenize  izin verir, fakat bir grup içinde onların nasıl yaratıcı olduklarını görerek onlardan da öğrenebilirsiniz.


4-Hayatınızda değişiklikler yapın, böylece yaratıcı bloklarınızı geçirtebilirsiniz.


Sizin kişisel veya kariyer yaşamınız, yaratıcı olmak için  size izin vermeyebilir, dolayısıyla değişiklikler yapın, böylece kendinizin o tarafını ifade edebilirsiniz.


5-Yaratıcı olmak için çabaladığınızda, derhal, insanı hayrete düşüren fikirler ile  ortaya çıkmadığınızı bulabilirsiniz.


Bu fikirleri uygulamaya devam edin ve bu fikirleri geliştirin ve harika fikirler yaratmaya başlayacaksınız.


6-Kendi kendinize onu yapamayabilirsiniz ve yaratıcı olmayabilirsiniz söylemek yerine, kendi kendinize onu  yapabileceğinizi söylemeye başlayın.
 
Bu, yaratıcılık için kendi kendinizi programlayacaktır.


7-Yaratıcı olmak zorunda olduğunuz yerdeki bir durumla karşılaştığınız zaman, yaratıcı olduğunuz geçmişteki zamanları hatırlayın – bu  sizi zihnin doğru çerçevesi içine koymanızda yardım edecektir.


8-Eğer yaratıcılığın bloklanırsa, o zaman, tam anlamıyla dışarı çıkmak için zaman ayırın ve rasgele şeyler çizin – tamamen zihniniz gitsin ve neyle karşılaştığınızla şaşırabileceksiniz.
9-Yaratıcılığınızı iyileştirmenize yardım etmesi için bir yaşam koçu veya hipnotizmacı kiralayın. Dışardaki bir bakış açısı, yaratıcı olmaktan sizi önlemekte olan  blokları geçmenize sık sık yardım edebilir.


10-Sık sık, beyninizin yetişkin tarafı, yaratıcılığınıza engel teşkil eder.


Sizin doğru yada hatılı olup olmadığınızı, diğer insanların ne düşüneceği hakkında endişelenirsiniz.


Bu engellerden hiçbirine sahip olmayan  ve yaratıcılığınıza erişmenize izin verecek olan içinizdeki çocuğu serbest bırakın.


11-Eğer stresliyseniz veya  gerginseniz (endişeliyseniz) , o zaman, yaratıcılığınızın çok iyi akmadığını bulabilirsiniz.


Eğer dinlenirseniz ve kendi kendinize stresinizin gitmesine izin verirseniz, o zaman, yaratıcılığınızın daha iyi aktığını bulacaksınız.


Birkaç derin nefes alın veya başka şeyler yapın, böylece yaratıcılığınızın akmasına izin verilebilecek.


Daha çok yaratıcılığınızın olması profesyonel hayatınızda size yardım edebilir ve  kariyerinizde ilerlemenize yardım edebilir. O, problemlerinize yaratıcı çözümler bularak kişisel yaşamınızı geliştirmenize yardım edebilir. Bu onbir adım, daha çok yaratıcı olmak için size yardım edecektir.


*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından Jason Johns’un makalesi İngilizce’den  tercüme edilmiştir.


http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]



 

710100cookie-checkDaha yaratıcı olmak için 11 ipucu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.